Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Bakan: Nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitim şart

CHP’li Bakan: Nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitim şart

Seçim çalışmalarına hızla devam eden CHP İzmir 1.Bölge Milletvekili Adayı Avukat Murat Bakan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eğitim politikaları üzerindeki hassasiyetine dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 27.10.2015 - 09:30
Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Eğitim Sen’in açıkladığı rapordan verdiği istatistiklerle eğitim sisteminin geldiği noktayı anlatan Bakan, 4+4+4 sisteminin yanlış bir proje olduğunun altını çizdi. CHP’nin eğitimde yapacağı reformları aktaran Bakan, “Nitelikli eğitim için, kaliteli ve bilime dayalı bir eğitim sisteminin kurulması için elimizden gelenin de fazlasını yapmaya gayret edeceğiz. Eğitime ve eğitimciye hak ettiği değeri yeniden kazandırmak, çocuklarımızı ve gençlerimizi gelecek için daha iyi hazırlamak istiyoruz” diye konuştu. Bakan, atanamayan öğretmenlere de seslendi, “Kadrolu atamayı yapacağız” dedi.

‘HERKES EĞİTİM GÖRME HAKKINA SAHİPTİR’
Sistemin, sekiz yıllık eğitimden sonra öğrencilerin açık lisede eğitimini sürdürmesinin önünü açtığını söyleyen Bakan, “4+4+4 eğitim sistemi ile birlikte aileler, çocuklarını okula göndermek yerine açık liseye gitmelerini tercih etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın istatistikleri de bu durumu ispatladı. 2012-2013 eğitim öğretim yılında 136 bin 115 öğrenci örgün eğitim kurumları yerine açık liseye geçiş yaptı” şeklinde konuştu. Bakan, “Hedefimiz, 1+8+4 eğitim sistemini hayata geçirerek 13 yıl süreli, tam gün, nitelikli ve ücretsiz zorunlu eğitimi her çocuğumuz ve gencimiz için mümkün kılmak” diye konuştu. Aile Sigortası Programı ile yoksul öğrencilere, zorunlu eğitimi kapsayan tüm dönemler için aylık 240 TL eğitim desteği verilmesinin planlandığını hatırlatan Bakan, “Herkes, eğitim görme hakkına sahiptir. Sosyal devlet ise, herkesin eğitim görme hakkını korumak ve kollamak durumundadır” şeklinde konuştu.

‘KIZ ÇOCUKLARININ OKUMASI İÇİN TÜM ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ’
Sistemin özellikle kız çocuklarının okula gitme oranını düşürdüğünün altını çizen Bakan, “Eğitim Sen açıkladığı raporda, 2014 yılında ortaokuldan mezun olan 36 bin 401 kız çocuğunun açık liseler de dahil olmak üzere hiçbir kuruma kayıt yaptırmadığını açıkladı. Bu çok vahim bir durumdur. Binlerce kız çocuğunun eğitim sisteminin dışına itildiğini görüyoruz. 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilköğretim okullarında kız öğrencilerin okullaşma oranı yüzde 98.22 iken, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda yüzde 95.45’e geriledi. Liselerde kız öğrencilerin okullaşma oranı ise yüzde 79.26 oldu. Biz, kız çocuklarının okullaşma oranlarının istikrarlı bir şekilde artması için gereken önlemleri alacağız” ifadelerinde bulundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.