Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Çıray: Bu seçimin sağı-solu yok!

CHP’li Çıray: Bu seçimin sağı-solu yok!

Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kalelerini zapt etmeye kararlı zorba bir anlayışın olduğunu ileri süren CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray, 7 Haziran’da milletin bekasının oylanacağını söyledi.

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 14:08
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Dr. Aytun Çıray Genel seçim kapsamında farklı ve bir o kadarda önemli bir çalışmayı yürüttü.

Parti programlarının dışında kalan zaman diliminde Çıray, eskiden merkez sağ partilerinde aktif görev yapan öncü isimleri ziyaret etti. Coşku ve sevgiyle Milletvekilini karşılayan merkez sağın etkili isimlerinin sık sık "Geçmişin hesaplaşmalarını erteledik; bu seçimde oyumuz CHP’ye ve dava arkadaşımıza" sözleriyle hitap etmesi üzerine Çıray, "Dava arkadaşlığının eskisi yenisi olmaz. Bizim idealimiz zengin ve demokrat Büyük Türkiye. Geçmişten ders alacağız ama geleceğimizi kurarken geçmişe takılmayacağız.  Gücünü zengin yurttaşından alan sosyal bir devleti inşa etmeliyiz. Asırların bilgi birikimi, geleneği göreneğiyle atalarımızın, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, bu gün hiç olmadığı kadar bir büyük tehlikeyle karış karşıya. Anayasası askıya alınmış, ‘parlamenter sistemi bekleme odasında,’ polisi dağıtılmış, hakim ve savcıları sürülmüş bir ülkede yaşıyoruz. Cebren ve hile ile aziz vatanımızın bütün kalelerini zapt etmeye kararlı zorbalar hakimiyetleri için dur durak tanımıyorlar," dedi.
 
“BU SEÇİMİN SAĞI SOLU YOK”
AKP'nin ayrıştırarak ülkeyi yönetme çabasında olduğunu belirten CHP Milletvekili Çıray, "13 yıldır ülkeyi yönetenlerde gördüğümüz böl, ayrıştır, kamplaştır, birbirinden uzaklaştır ve yönet. Özellikle ırk ve mezhep üzerinden çatışma ortamı  kimseye kar getirmedi getirmeyecek de.  Ne olur etrafımızdaki Müslüman coğrafyasına bir bakıverelim. Irk ve mezhep kavgaları yüzünden kan gölü. Müslüman müslümana güvenmiyor. Birbirlerini kesiyorlar. Allah muhafaza iktidarın bu bölücü  gidişatı hayırlı değildir. Türkiye raydan çıktı. Ekseni kaydı. Uçurumun en dibine çekilmeye çalışılıyor. Yurttaşımızın sağ sol demeden, gözünün üzerindeki kaşa bakmadan bu kötü gidişata dur demesi gerekiyor,"şeklinde konuştu.
 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİN ADI CHP”
Sandıktaki birlik ve beraberliğin doğru adresinin CHP olduğunu vurgulayan Milletvekili Çıray sözlerini şu cümlelerle tamamlardı, "Bundan önce hangi partiye oy vermişseniz vermişinizdir saygımız var. Ama bu gün gelinen nokta hayra alamet değil. Armudun sapını üzümün çöpünü sorgulayacak günde değiliz. Ben Adalet Partisi geleneğinden gelen bir ailenin ferdi olarak buradayım. Türkiye'yi yeniden özüne döndürmek, birlik ve beraberliğini tesis etmek zorundayız. Dağdaki çobana kurda kuşa selâmımızı söyleyin 7 Haziranda ‘Yaşanacak Bir Türkiye’ için herkes oyunu CHP'ye versin".

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.