Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Genç: Balkabağının nesi hakaret

CHP’li Genç: Balkabağının nesi hakaret

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Balkabağı, ne baldır ne kabaktır, ortada bir şeydir. Bunun neresi hakaret'” dedi.         Kamer Genç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hakkında verilen...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 14:16
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, “Balkabağı, ne baldır ne kabaktır, ortada bir şeydir. Bunun neresi hakaret'” dedi.

        Kamer Genç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hakkında verilen 'üç birleşim Genel Kurul’dan çıkarma' cezasını değerlendirdi. Genç, “Benim söylediğim, ‘Abdullah Gül’ün söylediği laf balkabağı gibi bir laf’. Balkabağı, ne baldır ne kabaktır, ortada bir şeydir. Bunun neresi hakare? Burada hakaret görüyor musunu? Ben hakaret görmüyorum. İç tüzüğün 161. maddesinde Cumhurbaşkanı’na sövmek veya hakaret etmek veya tehdit etmek. Burada ne sövme var ne hakaret var ne tehdit var. ” diye konuştu.

        İHTİLALLERİ LANETLİYORUM

        İhtilali övdüğü yönünde bir hava yaratılmaya çalışıldığını ileri süren Genç, “İhtilal çağrısı yapmadım, ihtilalleri lanetliyorum.” dedi. Bir gazetecinin, neden ‘balkabağı’ sözcüğünü seçtiğini sorması üzerine Genç, “Boş bir laf. Yani bugün Yavuz Sultan Selim ile Pir Sultan Abdal’ı, Hacı Bektaş’ı birbirine benzetmek kadar mantıksız boş bir laf olamaz. Bunun en kısa ifadesi balkabağı gibi bir laf.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.