Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Kılıç’tan Bakan Koca’ya yanıt: Okullarda en az bir öğün ücretsiz yemek verilmeli

CHP’li Kılıç’tan Bakan Koca’ya yanıt: Okullarda en az bir öğün ücretsiz yemek verilmeli

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın okul çağındaki çocukların sağlıklı beslenmelerine ilişkin açıklamasına sosyal medya hesabından yanıt verdi. CHP’li Kılıç ‘Tüm devlet okullarında en azından bir öğün ücretsiz yemek için vakit kaybetmeden harekete geçilmelidir!’ dedi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2023 - 09:58
  • Güncelleme: 11.09.2023 - 12:33

GÖNÜL MORSÜNBÜL/EGEPOSTASI- Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların okullarda nasıl beslenmesi gerektiği tartışılmaya başlandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından okul çağındaki öğrenciler için sağlıklı beslenmenin önemine vurgu yapan bir paylaşımda bulundu.

Bakan Koca ‘Okul çağı, çocukların zihinsel ve fiziksel aktivitelerinin yüksek olduğu bir dönemdir. Dengeli ve yeterli beslenmeleri önem arz eder. Çocuklarımızın 3 ana ve en az 2 ara öğün olacak şekilde beslenmeleri uzmanlarca önerilmektedir’ dedi.

‘ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİNİZ’

İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç ise Bakan Koca’nın paylaşımına yer vererek ‘ Çok doğru söylemişsiniz ancak bilinen  bu gerçeği neden uygulamaya geçirmiyorsunuz?’ diye sordu.

‘DEVLET OKULLARINDA BİR ÖĞÜN ÜCRETSİZ YEMEK VERİLMELİ’

CHP’li Kılıç, okulların açılmasıyla birlikte milyonlarca çocuğun okula aç gidip aç döneceklerini belirterek, ‘Tüm devlet okullarında en azından bir öğün ücretsiz yemek için vakit kaybetmeden harekete geçilmelidir!’ dedi.

İşte o paylaşım:

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.