Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’nin eski il başkanından şok sözler

CHP’nin eski il başkanından şok sözler

Mithat Umutoğulları, Eyüphan Gündoğdu ve Adem Nakçı’nın sunduğu Radyo Ege Postası ile Gündem Özel programına telefonla katılan CHP İzmir İl Eski Başkanı Tacettin Bayır, çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Bayır, “Kol kola girip birbirimizi kucaklamamız gerekiyor ama iki model örgüt vardı. Ya belediye başkanının kucağına oturan ilçe başkanı ya da birbiriyle kavgalı ilçe başkanı” dedi.

  • Ege Postası
  • 14.06.2014 - 15:39
EGEPOSTASI – CHP’de parti içi muhalefetin sesi sık sık yükselirken, CHP İl Eski Başkanı Tacettin Bayır’dan bomba açıklamalar geldi. Radyo Egepostası’ndaki yayına telefonla bağlanan Bayır, “İki model örgüt var. Birincisi, belediye başkanının kucağına oturan ilçe başkanı ya da birbiriyle kavgalı ilçe başkanı” dedi, “Bu doğruları söylediğim için milletvekili adaylığında üstüm çizilecekse çizilsin” dedi.
Tacettin Bayır, ilk il başkanlığına geldiğinde, genel merkezin talebiyle, belediye başkanlarıyla toplantı yaptığını belirterek, “Demiştim ki arkadaşlar, şu an izmir il örgütünde ne yazık ki  araba önde, atlar arkada ve yürümüyor. Bu anlamada ben atları öne, arabayı arkaya alacağım. Yani örgütün önde olması gerekiyor. Oysa şu anda belediye başkanları  örgütü yönlendiriyor. Herkes kendine tabi ilçe başkanları yaratmaya çalışıyor” dedi.
 
ÖRGÜT BAŞKANIN AĞZINA BAKIYOR
Örgütün, belediye başkanının ağzına baktığını, bu davranış biçiminin doğru olmadığını kaydeden Bayır, örgütün her zaman yerel yönetimlerin önünde olması gerektiğini kaydetti. Tacettin Bayır, “Kol kola girip birbirimizi kucaklamamız gerekiyor ama ne yazık ki böyle değil. Benim il başkanlığımda 2 model örgüt vardı. Bir, belediye başkanının kucağında oturan ilçe başkanı ya da birbiriyle kavgalı ilçe başkanı .  Burada genel merkezin bakış açısı nedir  bilmemekle birlikte, bir arayış içinde olduklarını hissediyorum . Bana telefonlar geliyor bazı ilçelerden, ‘Sizi il başkanı görmek isteriz diye. Kamuoyu yoklaması yapılıyor diye bir bilgi aldım ve beni arayanlar oldu Bornova’dan, Bayraklı’dan, Karşıyaka’dan, Gaziemir’den. Tabii ne kadar doğru bilmiyorum. Ama ben kendim talip olmadığım halde atamıştım biliyorsunuz. Partililere danışarak aramışlardı. Ben o zaman talebim olmadığı halde il başkanı olmuştum.  Yine aynı formül yapılıyor olabilir. Tabii basına kapalı geçen il danışma kurulunda, benim söylediğim bazı şeyler olmuş. Bir kısmı doğru bir kısmı yanlış ama  ben bir işadayım  ama matemetik olarak 28+1 ile girdiğimiz seçime 22+1 ile çıktığımız zaman başarıyı kimse bana akıl ettiremez. Bu bizim siyaset bilgimizle alay  etmektir. Öyle birşey olamaz. Özveri diye bir mekanizma vardır. Kkardeşim evet biz hata yaptık, bu hataların nerde yapıldığı bulunup ortaya konulur, tartışılır, bir sonraki seçimde aynı hatalar yapılmaz . Danışma kurulları bunun için yapılır. Orada tabii çok ilginç saat 10’da başladı toplantı saat 3.30 ‘a kadar 2 kez il başkanı 1 kez büyükşehir belediye başkanı 4 tanede il yöneticisi konuşma aldırar, milletvekiileri filan birbirlerini ağırladılar, birbirlerine iltifatlar yağdırdılar. Eleştiri yapabilecek kimse çıkamadı. Sadece 2-3 kişi çıktı örgütten, konuştu aman başımız derde girmesin, kimseyi karşımıza almayalım, 1 yıl sonra milletvekili seçimi var, karşı gelirsek bizi çizerler gibi anlayışla yuttular. 160 kişiyle başlayan il danışma kurulu 55 kişiyle sonlandı. Bunlar doğru şeyler değil. İl danışma kurulu dediğimiz şey çok önemli . Delegeler, ilçe başkanları, ilçe sekreteleri  geliyor ama 30 ilçeden çıka çıka 2 tane ilçe başkanı çıkıp konuşma yapabiliyor. Çünkü saati dolduruyorlar“ dedi.

ÇOK ÜZÜLDÜM
“Doğruyu söylersem, il başkanını, belediye başkanını kızdırırım, milletvekili adaylığında benim üstümü çizerler korkusu  var” diyen ve bu duruma çok üzüldüğünü anlatan Bayır, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu doğruları söylemekten dolayı benim milletvekilliği adaylığımda üstüm çizilecekse çizilsin . Ben 31 yıldır bu partiye emek verdim  7 tane genel başkan gördüm. Bu 31 yıllık deneyimimiz, doğru bildiğimiz çizgiden, hiç bir zaman asla taviz vermeyeceğiz . Bizim tek hayalimiz var, görebilirsek, partinin iktidar olduğunu görmek, göremezsek çocuklarımıza gösterebilmek. Ama bunu  doğru çizgide yürüyerek yapabiliriz. Kucağa oturma konusunu ise espri olarak söylüyoruz. Şunu ifade ediyorum, belediye başkanına danışmadan hiç bir harekete geçmeyen ilçe başkanları var. İşin kötü tarafı bunu bizim belediye başkanlarımız alışkanlık haline getirmeye başladı.Bunu iki yöntemle yapıyorlar. Partinin ilçe binasının kira borcuydu personel gideriydi masraflarına katkı koymak yöntemiyle yapıyorlar 2 belediyede iş aş beklentisi olan partililerimizi  özellikle delege olabilecek, kendisine yarın oy verebilecek  ilçe yöneticisi, ilçe başkanı seçecek  insan ağırlıklı personelin işe alımıyla yapıyorlar.Partiyi örgüt değil o  zaman belediye başkanları yönetmiş oluyor. Tabii bunu en yukarıdaki alışkanlık haline getirince, aşağıdakiler de kopyalamaya başladılar. Biliyoruz ki aynı şey Çiğli için mesela Ödemiş için devreye giriyor. Bu iyi bir şey değil. Bunu bugün burada uygulamak isteyenler genel merkezde, kurultayda da uygulamak isterler. Allaha şükür kendi yağımızda kavrulduğumuz için  herhangi bir parayla pulla işimiz olmadığı için , belediye ihalesiyle işimiz olmadığı için  söyleyeceklerimizi cok açık ve net söylüyoruz, ne zarar verebilir ki kimse bize. Sen işi aşı olmamış, belediyede çalışanısındır. Hem üst amirinin altında çalışıyrosan patronun senin beldiye başkanı ilçe örgütü belediye başkanının üstünde olmasına rağmen  ona karşı patron oluyorsun, normal bir durum değil, doğru da değil."

Kendi yönetim kurulunu hazırlarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu, hiç bir meclis üyesini yönetime almayacağını söylediğini anlatan Bayır, "Çünkü tarafsız olması beklenemezdi. Ben listemi öyle yaptım.  23 kişilik liste Ankara'ya gitti, belediye çalışanı, belediye meclis üyesi yoktu" dedi.

KESER DÖNER SAP DÖNER
Diğer illerle kıyaslandığında, İzmir'in büyük zenginliklere sahip olduğunu anlatan Bayır, "Burada görev yapmak için kendini yırtan onlarca insan var. Dolayısıyla kadro sıkıntısı yok. Ben kimseyi alamdığımda genel merkezin hoşuna gitmişti ve sonra İstanbul ve Ankara'da da  dikkat edelim demişlerdi. Yani bu atlar arabalar meselesi kendiliğinden çıkmış birşey değil. 
Çok doğru olmaz. Seçilmiş olan belediye başkanlarını incitemem. O arkadaşlarımızın günahı ne ' Orada bir belediye başkanı birileriyle anlaşamıyor gerekçesiyle harcanmış . Şimdi o  arakadaşın harcanmasını doğru bulmadığımı söyleyeceğim, yeni seçilmiş o  genç arkadaşa haksızlık yapmış olacağım. Keser döner sap döner gün gelir  hesap döner."
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.