Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ÇOMÜ Rektörü Laçiner: Donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz

ÇOMÜ Rektörü Laçiner: Donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kütüphaneye yaptıkları yatırımların hedefinin, donanımlı nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. Üniversitenin kütüphanesinde incelemeler yapan Laçiner, en iddialı...

  • Ege Postası
  • 04.09.2013 - 14:10
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kütüphaneye yaptıkları yatırımların hedefinin, donanımlı nesil yetiştirmek olduğunu söyledi. Üniversitenin kütüphanesinde incelemeler yapan Laçiner, en iddialı projelerinden birisi olduğunu söyledi. Ek bina ile mevcut bina arasına çelik yapıyla bağlantı kurulacağını, bunun kütüphane içinde tek binada dolaşıyormuş izlenimi oluşturacağını aktardı. Açık tavan sistemiyle daha ferah ve ergonomik bir alan hedeflediklerini, öğrencilerin ve akademisyenlerin en rahat şartlarda çalışması için her şeyi planladıklarını belirtti.

Basılı kitap devrinin sona erdiği eleştirilerini de değerlendiren Rektör Laçiner, ÇOMÜ’nün hem dijital hem de basılı kitap yönünden Türkiye’nin en iyi kütüphanelerinden birine sahip olduğunun altını çizdi: "Beş yıl, 10 yıl veya 15 yıl sonra kitap kaybolacak, yerini dijital yayınlar alacak deniyor. Bu süreçte kitap kaybolursa kaybolur ancak 15 yıl içinde yetiştireceğimiz nesilleri nasıl yetiştireceği? Kaldı ki, 'Hedef 1 Milyon Kitap Kampanyası' sadece yazılı belgeyi değil, elektronik belgeyi de kapsıyor." Bu bağlamda satın almaların yanısıra bütün yurttan ve yutdışından çok sayıda bağış geldiğini aktaran Prof. Dr. Laçiner, Çanakkale'den bağışların ise çok daha kıymetli olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.