Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakar'dan metro sitemi ve çağrısı

Çakar'dan metro sitemi ve çağrısı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Kenan Çakar son günlerde kentte tekrar polemik konusu olan metro konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na hem sitemini dile getirdi hem de çağrı yaptı. Çakar, “Kendisinin başkanlık yaptığı meclisin üyelerinin metroda bilgilendirilmesi, çalışmaları yerinde görmesini sağlamasını diliyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2012 - 14:39
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve Grup Başkanvekili Kenan Çakar son günlerde kentte tekrar polemik konusu olan metro konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na hem sitemini dile getirdi hem de çağrı yaptı. Çakar, “Kendisinin başkanlık yaptığı meclisin üyelerini metroda bilgilendirilmesini, çalışmaları yerinde görmesini sağlamasını diliyorum” dedi. Metronun yılan hikayesine döndüğünü belirten Çakar, CHP’nin İzmir metrosunu İstanbul ve Ankara ile kıyaslanmasını siyaseten beyinleri bulandırmak amacı taşıdığını belirtti.

“MECLİS ÜYELERİNİDE GÖTÜRSÜN”
Önümüzdeki günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın kente gelip metro incelemesi yapacak olmasını ekseninde Kocaoğlu’na sitem eden Çakar, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin meclis üyelerinin metro ile ilgili en küçük bir bilgisi bile yok. Ancak basından görüyoruz ve öğreniyoruz. Kendisinin başkanlık yaptığı meclisin üyelerini metroda bilgilendirilmesini, çalışmaları yerinde görmesini sağlamasını diliyorum” dedi.

“O DA UMUDUNU KESTİ”
Son olarak AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün de TBMM’de dile getirdiği İzmir Metrosu’nda,  Kocaoğlu’nun da artık umudunu kestiğini iddia eden Çakar, “Metro yapmak tabi ki zor bir iş. Metro yaparken tarihlerin aksaması kabul edilir bir durum olabilir. Ancak İzmir’deki metro 7 yılı aşkın süredir yapılıyor. 16 kere tarih verildi, 16 kere de tarih tutmadı. Şimdi artık tarih verilmiyor. Bizim İzmirliler olarak beklentimiz tarih verilmese de bir an önce metronun bitirilip İzmirlilerin hizmete açılmasıdır. Başkan Kocaoğlu da artık umudunu kesmiş durumda” diye konuştu.

“SİYASETEN BEYİNLERİ BULANDIRIYORLAR”

Metronun ne zaman biteceğinin yılan hikayesine döndüğü bir ortamda CHP’lilerin metroyu Ankara ve İstanbul ile kıyaslanmasına tepki gösteren Çakar, “Ankara ve İstanbul’daki metro maliyetleriyle karşılaştırmak, tamamen anlamsız bir karşılaştırma. İstanbul’da bitmiş bir metro var, orada bir maliyet var. İzmir’de ise henüz bitmiş bir metro yok. Bitmemiş metronun bitmiş ve faaliyette olan metroyla maliyet karşılaştırmak akıl karı değil. Önce bu bitirilir, açılır, ondan sonra maliyet kıyaslaması yapılacaksa yapılır. İstanbul’daki metroyla İzmir’deki metronun teknik şartları zaten farklı. İşletim sistemi farklı, teknolojisi farklı, dolayısıyla hem teknolojisi farklı olan hem taşıdığı yolcu kapasitesi İzmir’dekinin birkaç katı olan bir metroyu bitmemiş bir metroyla kıyaslamak sadece siyaseten beyinleri bulandırmaktan başka bir şey değil” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.