Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çaldıranlı öğrenciler, Muğlalı ailelere misafir oldu

Çaldıranlı öğrenciler, Muğlalı ailelere misafir oldu

'Uzakta bir kardeşim var' projesi kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinden Muğla'ya gelen 110 kişilik grup, Muğlalı ailelere misafir oldu.         Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından...

  • Ege Postası
  • 19.05.2013 - 09:49
'Uzakta bir kardeşim var' projesi kapsamında Van'ın Çaldıran ilçesinden Muğla'ya gelen 110 kişilik grup, Muğlalı ailelere misafir oldu.

        Muğla Valiliği ve Piri Reis Eğitim Kurumları tarafından kardeşliği pekiştirme adına hazırlanan proje kapsamında Van'dan Muğla'ya gelen 110 kişilik öğrenci ve öğretmen grubu, Piri Reis Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nuri İleri ve kardeş aileler tarafından çiçeklerle karşıladı. Öğrencilerin güneşin ilk doğdu yerden son battığı yere geldiğini belirten İleri, "Bizleri çok mutlu ettiler, duygulandırdılar. Her birerlerine teşekkür ediyorum." dedi. Kolejde, kardeş aileleriyle birlikte akşam yemeğinde beraber olan öğrenciler, gruplar halinde Muğlalı ailelerin evlerine konuk oldu.

        Proje Koordinatörü Ümit Tekin, 'Uzakta bir kardeşim var' projesinin 8. ayağını gerçekleştirdiklerini söyledi. Çaldıran'dan gelen 110 kişilik öğrenci ve öğretmenlerle birlikte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusunu hep birlikte yaşayacaklarını anlatan Tekin, "110 kişilik misafir grubumuzu Piri Reis Eğitim Kurumları'nın velileriyle birlikte 4 gün boyunca evlerimizde misafir edip, onlarla Muğla'nın tarihî ve doğal güzelliklerini beraber yaşayacağız. " diye konuştu.

        Çaldıran Altıyol Ortaokulu öğrencisi Sariya Yıldırım ise "Buradaki kardeşlerimizle tanışma fırsatı bulduk. Daha önce sadece var olduğunu bildiğimiz bir şehre geldik. Burada kardeşliğin tadını çıkartıyoruz. Kardeşliğin sadece kan bağıyla sevgi bağıyla da oluşabileceğini öğrendik." dedi.

        Aynı okuldan Rabia Gülmez, ilk defa uçağa bindikleri için çok heyecanlandıklarını, ilk defa denizi göreceklerini ve Muğla'daki kardeşlerini gördükleri için çok sevinçli olduklarını dile getirdi.

        Piri Reis Koleji velisi Üzeyir Gedik, çocuklarını Muğlalı ailelere emanet eden Çaldıranlı aileleri tebrik ederek, "İnşallah bizler de en kısa zamanda Van'a giderek, bu ailelere misafir olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

            Piri Reis Koleji velisi Nilgün Soykamer, "13 yıllık öğretmenim ama şimdiye kadar Doğu'ya gitme noktasında hep tedirgin olduğum noktalar vardı. 10 gün önce Van’daydık. Çok güzel anılarımız oldu. Güzel zamanlar geçirdik. İyi ki bu köprüler kurulmuş, iyi ki bu kardeşlik bağı oluşmuş. Kardeşlik en büyük zenginliktir. Öğrencilerime de hep bunu tavsiye ediyorum. Van'da, Kars'ta veya Ağrı'da muhakkak gideceğiniz okul önemli değil, gideceğiniz yer daha da önemli. Gidin orada öğrencilik yapın, mezun olun. Geleceğinizi oralarda kazanın ve buralardan farklı yerler görün. Misafirlerimize de sordum, hepsi ilk kez gelmiş buraya. İnşallah hep birlikte bu köprüleri genişleteceğiz, büyüteceğiz. Onlar da inşallah memnunlardır." şeklinde konuştu.

        Van'dan gelenler, Muğla'daki 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılacak. Her iki şehirde de resim, hikaye ve şiir dalında yarışmada düzenlendi. Dereceye giren eserler için 22 Mayıs Çarşamba günü sergi açılacak. Misafirler, sergi açılışından sonra Van'a dönecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.