Dolar 32,6625
%0.05
Euro 35,1297
%0.11
Altın 2.446,500
%-0.05
Bist-100 10.343,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan'dan Denizli'ye çöp salvosu

Çalışkan'dan Denizli'ye çöp salvosu

Karşıyaka Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Yamanlar’a yapılacak katı atık tesisine bayrak açan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli’ye çağrıda bulundu. Çalışkan, “Bertaraf tesisini Büyükşehir Belediyesi yapacak. Projeyi engellemek gibi samimi bir düşüncesi varsa, Sayın Denizli’nin bir telefon etmesi yeterli olacaktır” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.09.2014 - 10:44
EGEPOSTASI – Yamanlar’a kurulacak katı atık bertaraf tesisi, İzmir’in gündemini meşgul etmeye devam ederken, Karşıyaka cephesinden ilginç bir açıklama geldi. Karşıyaka Belediye Eski Başkanı ve Kent Konseyi Eski Başkanı Hüseyin Çalışkan, hem projeye hem deAK Partili İlknur Denizli’nin çıkışlarına tepki gösterdi.
Tesis yerinin ilk duyulduğu an Yamanlar’a giderek melemen kazanının başına geçen ve “Burada köy domatesleri, ürünleri yetişiyor” açıklaması yapan Çalışkan, yaptığı açıklamada, “Bir süredir AKP Milletvekili Sayın İlknur Denizli bu konuda siyaset yapmaktadır. Ülkemizde tam bir hükümranlık kurmuş bir siyasi partinin milletvekilinin ‘istemiyorum’ diye feveran etmesi size de garip gelmiyor m? Tesisi İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak ama bakanlıklar ve ilgili il müdürleri ve Valilik makamı izin vermediği takdirde çöp tesisi için tek bir çivi çakamayacak. Büyükşehiri engellemek gibi samimi bir düşüncesi varsa, Sayın Denizli'nin bir telefon etmesi yeterli olacaktır” dedi. Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Sayın Aziz Kocaoğlu'nun eski bir numaralı danışmanı nasıl bir algı örgütlenmesinin aracılığına soyunuyor veya yönlendiriliyo? AKP Milletvekili olduktan sonra Sayın Kocaoğlu ile işbirliği yaptığını bizzat bildiğim sayın Denizli acaba çöp tesisinin Yamanlar’da yapılmasına karşı çıkanları AKP ile aynı saflarda kalmak korkusu ile ürkütme görevini mi üstlend? Sayın Denizli, Yamanlar’ı siyasetinizin bir parçası, aracı yapmayınız. Samimi iseniz Yamanlar dışında her konuda Kocaoğlu ile çatışan Sayın Vali'ye talimatınızı veriniz, gücünüz yetmiyorsa beyefendiyi ararsınız. Yamanları küçük, çapsız düşüncelere ve makamlara ham yaptırmayacağız” dedi.
 
Karşıyaka Belediyesi’nin şimdiki başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın destek verdiği projeye birçok kesim tepki gösterirken AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de projenin yerinin uygun olmadığını ifade etmişti. Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak döneminde üniversitelerden alınan olumsuz raporları yeni başkan Akpınar’a gönderen Denizli, Yamanlar’ın doğal dokusunun tesis ile bozulacağını belirtmişti.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.