Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalışkan'dan  'çöp' açıklaması

Çalışkan'dan 'çöp' açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kentte polemik konusu olan katı atık bertraf tesisi ile ilgili "Kuzey'de tespit ettiğimiz yer(Yamanlar) tamam güneyde arayışlarımızı sürüyor" açıklamasına ve tesis hakkında çıkan haberlere yönelik Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan'dan yazılı bir açıklama geldi.

  • Ege Postası
  • 05.02.2013 - 13:04
İZMİR -Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun katı atık tesis için güney için araştırmaların sürdüğünü ancak ‘çöp’ün kuzey adresi konusunda Yamanlar Dağı’nda kararlı olduklarını açıklamasının ardından süreçte karşı karşıya geldiği Karşıyaka Belediyesi cephesinde açıklama geldi. Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan’ın Yamanlar’da yapılması gündeme gelen Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne yönelik son günlerde basında çıkan haberlere ilişkin açıklamasında Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne uygunluğu ile ilgili gerekli çevre ve jeolojik incelemelerinin sonucunda hazırlayacakları raporu beklediklerini gelecek rapor sonrası değerlendirme yapacaklarını ifade etti.
Çalışkan, dün de AK Parti İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin belediyeyi hedef alan açıklamalarına cevap vermiş üstü kapalı olarak ‘CHP Karşıyaka Örgütü’ne sitem etmişti.

CHP'YE SİTEM SÜREKLİ'YE SALVO HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Açıklamada şu ifadeler yer aldı;


“Bilindiği üzere; İzmir’in kuzey aksının katı atık bertarafını yapacak tesisin Yamanlar Dağı’nda yapılması gündeme gelmişti. Son günlerde konuya ilişkin görsel ve yazılı medyada yer alan haberler neticesinde bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkanımız Sayın Durak’ın yapmış olduğu görüşmede, iki belediyenin de, bölgenin uygunluğuna ilişkin bilimsel inceleme yapması noktasında mutabakata varılmıştı.

Bu mutabakat doğrultusunda; Karşıyaka Belediyesi olarak, üniversitelerimize bilimsel bir değerlendirme yaptırmaktayız. Üniversitelerimiz, bölgenin Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne uygunluğu ile ilgili gerekli çevre ve jeolojik incelemelerinin sonucunda hazırlayacakları raporu Mart ayında Belediyemize teslim edeceklerdir.

Karşıyaka Belediyesi olarak, konuya ilişkin değerlendirmemizi, bu rapor sonrasında yapacağız. Medyada yer aldığı şekliyle, yeni bir gelişme yaşanmamıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.