Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalkaya: Yüzde 69'un altına düşmem

Çalkaya: Yüzde 69'un altına düşmem

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, katıldığı TV programında eğitime verdiği büyük desteğin nedenleri anlatırken çarpıcı ifadeler kullandı. Yerel seçimlerde bir dönem daha adaylık sinyali veren Çalkaya oy yüzdesi olarak hedefini de açıkladı.

  • Ege Postası
  • 19.12.2012 - 13:00
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in “İlçe belediyeleri bina yapmasınlar. Balçova’nın yaptığı gibi tüm belediyeler sosyal projeler yapsınlar insanlara dokunsunlar” diyerek örnek gösterdiği Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, katıldığı TV programında İl Başkanı ile aynı paralellikte mesajlar verdi. İzmir’de eğitime en çok desteği veren belediye başkanlarının başında gelen Çalkaya bu desteğin nedenleri anlatırken çarpıcı ifadeler kullandı. Yerel seçimlerde bir dönem daha adaylık sinyali veren Çalkaya oy yüzdesi olarak hedefini de açıkladı.

YÜZDE 69’UN ALTINA İNMEM

Balçova’da gelinen son noktayı değerlendiren Çalkaya bir dönem daha adaylığın sinyalini verirken yüzde olarak oy hedefini de ortaya koydu ve şunları söyledi; “Haftanın dört günü sokaklarda geziyorum ev ziyaretleri yapıyorum. Halkın nabzın yerinde ölçüyorum. Ben geçen dönemden çok daha iyiyim… Geçen dönem %69’dum…Ben bunun altında olmam, olmayacağım. O yüzden izin kullanmıyorum hafta sonumu kendi açımdan değerlendirmiyorum. Bireysel bir beklentim yok ben kendimi Balçova’da oy oranlarını yükseltmek kendi düşüncemizi Balçova’da gerçekleştirdiğimiz işleri Türkiye genelinde yaymak gibi bir hedefim var. Ben onun için çalışıyorum. Dediğim gibi bu rakamların altına inmeyi de düşünmüyorum. Model olmak istiyoruz yani biz genelde uygulayacağımız politikaların yerelde örnekleriyiz” dedi.


“ONLAR BENİM İÇİN BİR APOLETTİR”

Sosyal belediyecilikte model oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Çalkaya eğitime verdiği desteği nedenleri ile ortaya koyarken çarpıcı iddialarda bulundu. Göreve geldiği günden itibaren okul aile birlikleri, öğrenci temsilcileri ile sık sık toplantılar yaptığını ifade eden Çalkaya şunları söyledi; “Bir milyon 600 bin insanın üniversite sınavına girdiği bir ülkede bunun iki yüz bini özel okullardan katılıyor. Bir milyon 400 bini de devlet okullarından katılıyor. İki yüz bin özel okul öğrencisinin üniversitede yerleşme oranı yüzde 80…Geri kalan yüzde 20’ye bir milyon 400 bin öğrenci arasından seçiliyor. Bunun adına adalet diyenler adaletin ne olduğunu bilmiyor demektir. Adalet burada lazım. Kamuda ciddi paraları okullara harcıyorum. Bir nesil yetiştiriyorsunuz. Ben kendim için yaşamıyorum artık. Doyuma ulaştım. Gelebileceğim bir çok noktaya geldim. Şimdi bir tek şey istiyorum. Benim çocuklarım ve bu ülkenin çocukları adil ve eşit bir dünya düzeni içinde yaşamalılar. Eğitime ciddi paralar harcadım. Bana bu konuda vahiy gelmedi…Kimse de bana bir şey demedi. İlk gezdiğim yer okulların tuvaletleri oldu. Soruşturma açılsa ne olur apolet diye takarım. Onlar benim için bir apolettir. Ben bu şehirde yaşayan çocuklara adil bir ortam hazırlamaya çalışıyorum. Çatısı akan bir devlet okulunun dersliğinin ortasına bir leğen koyacaksınız ve o çocuk başarılı olacak olacak iş m? Okullarda hap satılıyor. Güvenlik elemanı lazım. Okul temizlenmiyor. Eleman lazım. Binlerce çocuk çürük binalarda eğitim görüyorsa uzaya araç göndermenizin bir anlamı yok.”

BELEDİYE BAŞKANLARINA SESLENDİ

Balçova Belediye Başkanı Çalkaya ilçedeki çocuk suçlu sayısını 74'den 3'e düşürdüklerini, kadınlara istihdam imkanı yarattıklarını anllatıktan sonra ilçe belediye başkanlarına seslenerek, Bir belediye başkanı bina dikmekle değil..Fuzuli işler yapmakla değil... İnsana yönelik yatırımlar yapmakla yükümlüdür bugünün Türkiye’sinde…" dedi.

“AZİZ BEY KOLAY KOLAY ÇOK İDDİALI KONUŞMAZ”

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın İzmir ile ilgili açıkladığı anket sonuçları ve son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ‘İzmir’i kimse alamaz’ çıkışı ekseninde değerlendirmede bulunan Çalkaya, “Ben İzmir’de 30’da 30 yapılacağına inanıyorum. Ayrıca Aziz Bey kolay kolay çok iddialı konuşmaz. Başkan Kocaoğlu’nu çok iyi tanıyan bir insanım... Aziz Bey abartılı konuşmaz. Konuşuyorsa da daha mütevazidir. Bir insan böyle iddialı konuşuyorsa onun elinde muhakkak bir bilgi done vardır” dedi. 

SON SOSYAL PROJE ÇOCUKLAR İÇİN

Balçova Belediyesi, son olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye’ye örnek olacak “Olumlu Anne-Babalık Hakkında Farkındalık ve Beceri Kazandırma Aile Eğitimi Projesi’ne” başladı. Pojede ilk olarak Balçova’da yaşayan 0-18 yaş arasındaki 17 bin çocuk ve ergenin ebeveyni olan 8 bin ailenin bilgileri değerlendirildi. Değerlendirilen bilgiler sonucunda tespit edilen ailelere Balçova Belediyesi Semtevleri aracılığıyla ulaşılarak bu aileler seminere davet edildi. Gruplar halinde gelen ebeveynlere olumlu ebeveynlik teknikleri ve çocukların ruhsal durumlarını kalkındırmayı hedefleyen eğitimler veriliyor. Bu sayede Balçovalı aileler ilk olarak çocukları ile nasıl bağ kuracaklarını öğreniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.