Dolar 34,1843
%-0.06
Euro 37,8762
%0.27
Altın 2.927,670
%-0.06
Bist-100 9.351,00
%-3.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çalkaya'dan öğretmenler onuruna yemek

Çalkaya'dan öğretmenler onuruna yemek

Eğitimin her alanına yaptığı katkılarla adından sıkça söz ettiren Balçova Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yılda öğretmenlerini unutmadı. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın ilçedeki öğretmenler onuruna verdiği yemekte eğitim emekçileri gönüllerince eğlenerek unutamayacakları bir gece yaşadı. Gecede mesleğe yıllarını vermiş öğretmenler de plaketle onurlandırıldı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2012 - 11:08
İZMİR-  Balçova Belediyesi 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede hizmet veren öğretmenleri eşleri ile birlikte akşam yemeğinde bir araya getirdi. Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda gerçekleştirilen yemeğe, Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Balçova’daki 12 okulda ve belediyenin eğitim, kültür ve spor okullarında görev yapan öğretmenler ile Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenler eşleriyle birlikte katıldı. Kapıda karanfillerle karşılanan öğretmenlere, Firdevs Gümüşoğlu’nun “Cılavuz Köy Enstitüsü” kitabı hediye edildi.

Yemeğin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Ali Çelik, Balçova’nın son yıllarda hızla yükselen başarısında öğretmenlerin eşsiz özverisinin olduğunun altını çizerek “Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize yüklediği kutsal görevin bilincinde olarak, cumhuriyeti emanet edeceğimiz bekçileri hiçbir kaygı duymadan eğiteceğimize söz veriyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de eğitimin sisteminin birçok eksiklikleri olduğunu ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise “Eğitimde başarıyı yakalamanın yolu eğitim kurumlarını geliştirmekten ve herkese eşit eğitim vermekten geçiyor. Bu yüzden biz göreve geldiğimiz gün ilk yaptığımız yatırım eğitim kurumlarına oldu. Arkadaşlarım “bu bizim işimiz” değil diyerek beni uyardı. Ama ben eğitimin seviyesinin yükseltilmenin bu ülkedeki tüm yöneticilerin görevi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden özel okullar ile devlet okullarını aynı standartlara getirebilmek için bütçemizin yüzde 33’ünü devlet okullarına ayırdık. Eğitimde yükselmeyi istorsak öncelikle ülkenin tüm çocuklarına eşit ve kaliteli eğitim vermeliyiz. Bu eşitliğin sağlanmasında en büyük söz sahibi de sizlersiniz. Sizler inanırsanız ki ben gönülden inandığınızı biliyorum başarımızın önünde kimse duramaz” dedi. Konuşmasının sonunda salonda bulunan İlkokul Öğretmeni Neşe Şimşek’e seslenen Başkan Çalkaya “Öğretmenim, ben bugün toplum da bir yere gelmişsem bunda en büyük pay sizindir. Size minnettarım” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Balçova’da görev yapmış emekli öğretmenlere ve köy enstitülerinden mezunu öğretmenlere çiçek ve plaket verdi. Balçova’nın eğitim melekleri gece boyunca çalan şarkılarla eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.