Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Can Atalay için acil toplanılabilir: AK Parti 16 Ağustos'u mu işaret etti?

Can Atalay için acil toplanılabilir: AK Parti 16 Ağustos'u mu işaret etti?

Can Atalay için düzenlenen olağanüstü toplantı çağrısına AK Parti'den “16 Ağustos” önerisi geldi. CHP'li Günaydın, önerinin Meclis Başkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı tarafından yapıldığını belirterek, “siyasi nezaketsizlik” olarak nitelendirdi.

  • Ege Postası
  • 08.08.2024 - 10:08

TBMM, CHP ve TİP, Can Atalay'ın durumu üzerine olağanüstü toplantıya çağrılacak. CHP Meclis Grubu, bu çağrının geniş bir destekle yapılmasını planlıyor ve diğer siyasi partilerle görüşmeler gerçekleştiriyor. Edinilen bilgilere göre, olağanüstü toplantı başvurusunun TBMM Başkanlığı’na yapıldığı sırada diğer parti temsilcilerinin de CHP’lilere destek vermesi öngörülüyor.

"ARACIYLA HABER YOLLAMAK SİYASİ NEZAKETSİZLİK"

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, toplantı çağrısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Günaydın, 14 Ağustos için hazırlık yaptıklarını belirtirken, TBMM yönetiminden “16 Ağustos” önerisinin geldiğini söyledi. Bu önerinin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’tan değil, Genel Sekreter Yardımcısı’ndan geldiğini ifade eden Günaydın, Kurtulmuş’un bu durumu aracıyla bildirmesini “siyasi nezaketsizlik” olarak değerlendirdi ve muhatabının direkt siyasetçiler olması gerektiğini vurguladı.

Günaydın, TBMM’nin 15 Ağustos’ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın Genel Kurul’a hitap etmesi için açılacağını hatırlatarak, “15’inde yapılacak oturumun ardından Meclis’in kapatılmayacağına dair bir garanti verilmesi durumunda bu durumu gözden geçirebiliriz. Ancak bu sözün doğrudan TBMM Başkanı tarafından verilmesi gerekmektedir” dedi.

CHP’li Günaydın, tüm siyasi partilerle temasa geçtiklerini ve çağrının desteklenmesi için imza topladıklarınbelirtti. İYİ Parti Grubu’nun imza vermediğini ancak toplantıda temsil edileceğini söyledi. (HALK)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.