Dolar 34,1503
%0.04
Euro 38,0766
%0.43
Altın 2.886,200
%0.03
Bist-100 9.989,00
%1.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale Barosu Başkanı Şarlan: Avukatlar biraraya geldi, olay tatlıya bağlandı

Çanakkale Barosu Başkanı Şarlan: Avukatlar biraraya geldi, olay tatlıya bağlandı

Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, kapılarına slogan yazan avukatlar ile mağdur avukatların bir araya getirilerek olayın tatlıya bağlandığını açıkladı. Çanakkale Barosu'na kayıtlı iki avukatın AK Parti Çanakkale Yönetimi'nde...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 11:52
Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan, kapılarına slogan yazan avukatlar ile mağdur avukatların bir araya getirilerek olayın tatlıya bağlandığını açıkladı.

Çanakkale Barosu'na kayıtlı iki avukatın AK Parti Çanakkale Yönetimi'nde yer alan 4 meslektaşının kapılarına 'Gezi Parkı" sloganı yazmasının ardından çıkan haberler üzerine Baro Başkanı Şarlan olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Son günlerde bazı yerel ve ulusal basın organları ile web sitelerinde, 2 avukatın, kendilerinden farklı bir siyasi düşünceye sahip 4 avukatın bürolarının bulunduğu binaların giriş kapısına veya kaldırıma ağaç resmi çizmeleri ile ilgili haberleri hatırlatan açıklamada, Çanakkale Barosu'nun olayın yaşandığı ilk günden itibaren yetkili kurullarınca konuyu ivedi olarak değerlendirmeye aldığı ve gerekli incelemeyi başlatarak, olayın taraflarıyla görüştüğünü bildirdi.
Açıklamada şu sözlere yer verildi: "Çanakkale Barosu’nun süreçle ilgili samimi çabası birçok yayın organında doğru bir biçimde yansıtılmışsa da 'maalesef' kimi yayın organlarında bilgi kirliliği yaratacak düzeyde, yanlı ve yanlış haber ve yazılar yer almıştır. Tüm bu süreç devam ederken, olayın tarafları, kendi istek ve arzularıyla biraraya gelmişlerdir. Çanakkale Baro Başkanı olarak şahsımın da hazır bulunduğu görüşmede olayın her türlü boyutu konuşulmuştur. Bu görüşmede, olayın tarafı olan tüm meslektaşlarım düşüncelerini paylaşmıştır. Olayda herhangi bir kastın olmadığı, durumun yanlış anlaşılmalara sebebiyet verildiği, baromuzda var olan sevgi ve saygının muhafaza edildiği ve aynı anlayışın bundan sonra da devam edeceği hususunda fikir birliğine varılmıştır. Bu durum Baromuz ve şahsım adına son derece memnuniyet vericidir."

Olay, Gezi Parkı olaylarına destek veren iki avukat, iki ayrı sokakta bulunan ve Ak Parti Çanakkale Yönetimi'nde yer alan dört avukatın bürosunun bulunduğu dört binanın kapılarına 'Her yer Taksim, her yer direniş', 'Gezi Parkı' yazıları yazılarak ağaç resimleri çizmesi ile başlamıştı. Bunun üzerine Çanakkale Barosu sözkonusu iki avukat hakkında disiplin soruşturması başlattığını açıklamıştı. Çanakkale Barosu İnsan Hakları Komisyonu da olayı kınamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.