Dolar 34,1881
%-0.1
Euro 37,5340
%0.16
Altın 2.890,560
%0.73
Bist-100 8.964,00
%-1.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çanakkale'de yaşlılar içini yaşam merkezi yapılıyor

Çanakkale'de yaşlılar içini yaşam merkezi yapılıyor

Çanakkale'de, 65 yaş üstündekilerin vakit geçireceği ve sosyalleşeceği bir yaşam merkezi yapılıyor. Çanakkale Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Altın Yıllar Yaşam Merkezi" isimli proje, Güney Marmara Kalkınma...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 12:58
Çanakkale'de, 65 yaş üstündekilerin vakit geçireceği ve sosyalleşeceği bir yaşam merkezi yapılıyor. Çanakkale Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan "Altın Yıllar Yaşam Merkezi" isimli proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından açılan Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında kabul edilerek protokol imzalandı. İmzalar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve GMKA Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan tarafından atıldı.

Proje hakkında bilgi aktaran Başkan Gökhan, yaşam merkezini kurmak için son altı ay içinde karar verdiklerini belirterek, "Belediyespor Yüzme Havuzu'nun arkasında, Türk Telekom'a ait 7 bin metrekarelik arsayı satın alarak bir yaşlı yaşam merkezi kurmayı planladık. Bu konuda uzman kişilerle projemizi hazırlayarak GMKA'ya sunduk. Değerlendirmeler sonucu projemiz desteklenmeye hak kazandı. Toplam bütçesi 151 bin 628 TL olan projenin GMKA katkısı 133 bin 144 TL, yani yüzde 88,81’ini ajansımız karşılıksız hibe olarak sağlıyor. Bu projeyle yaşlılarımızı aktif hale getirip sosyalleşmelerini sağlayarak, daha konforlu bir yaşlılık geçirmelerini amaçlıyoruz. Binamız bitene kadar yüzme havuzunun arkasındaki Amatör Sporevi'nde etkinliklere ve eğitimlere başlayacağız. Bu çalışmalar, asıl merkez için de bir model olacak." şeklinde konuştu.

Projede sosyoekonomik sıkıntılar sebebiyle evinden çıkmayan veya çıkamayan, sağlıklı veya kısıtlı fonksiyonel kapasiteleri olan 65 yaş üstü kıdemli vatandaşlar, evinde yaşlı bakımı ile ilgilenen aileler ve yaşlı bakımı alanında meslek edinmek isteyen işsizler hedef kitle olarak seçildi. Proje kapsamında 65 yaş üzerindeki vatandaşlar sosyalleşme, kültür, sanat, eğitim ve eğlence faaliyetlerinin yapılacağı kalıcı bir merkeze sahip olacak. Aynı merkezde ailelere yönelik bilgilenme ve rehabilitasyon faaliyetleri de yürütülecek. İŞKUR ve Halk Eğitim'in de katkılarıyla düzenlenecek meslek edindirme kurslarıyla yaklaşık 25 genç işsizin mesleki bilgileri geliştirilecek ve belgelendirilecek.

Projenin en önemli çıktılarından bir diğeri de pilot alanlarda başlatılacak ve daha sonra belediye tarafından sürdürülecek dinamik, yönetim bilgi sistemlerine veri oluşturacak ve bilgi oluşmasını sağlayacak "Yaşlı Atlası" çalışması. Bu çalışmayla adres bilgileri bulunan 65 yaş üstü kişiler evlerinde ziyaret edilerek görüşmeler yapılacak ve sonuçlar, geleceğe yönelik stratejilerin belirlendiği bir çalıştayda değerlendirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.