Dolar 34,0627
%0
Euro 38,1450
%0.63
Altın 2.829,050
%0.93
Bist-100 9.884,00
%1.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çankaya Belediyesi ihtiyaç fazlası mobilyaları toplayacak

Çankaya Belediyesi ihtiyaç fazlası mobilyaları toplayacak

Ankara Çankaya Belediyesi, ihtiyaç fazlası mobilyaların atılmadan belediyeye bildirilmesi halinde evden alınabileceği bir çalışma başlattı. Çalışmayla ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşturulacak.         Belediye,...

  • Ege Postası
  • 25.07.2013 - 14:19
Ankara Çankaya Belediyesi, ihtiyaç fazlası mobilyaların atılmadan belediyeye bildirilmesi halinde evden alınabileceği bir çalışma başlattı. Çalışmayla ihtiyaç fazlası eşyalar, ihtiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşturulacak.

        Belediye, inşaat sonrası ortaya çıkan molozların gelişigüzel yerlere atılmasını önlemek için de bir çalışma başlattı. Belediye Başkanı Bülent Tanık, düzenlediği basın toplantısıyla, ‘Tadilat atıkları kentimizi kirletiyor, izin vermeyelim’ başlıklı çalışmalarını anlattı. Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Emek Hizmet Binası’nda gerçekleşen toplantıda, ev ve iş yerlerinde yapılan tadilatlar sonucu ortaya çıkan yıkıntı atıklarının dere yataklarına, boş arsalara, piknik alanlarına atıldığını vurguladı. Tanık, “Atıklardan çoğu kez döküldükten sonra haberdar olduğumuz için bu konuda vatandaşın duyarlılığı ve bize vereceği destek çok önemli.” dedi.

        “DOĞA CİNAYETİ İŞLENİYOR”

        Dikmen ve Oran’ın yanı sıra özellikle İmrahor Vadisi’nde düzenli olarak dökülen atıklarla doğa cinayeti işlendiğini ifade eden Tanık, “Vadi önemli ölçüde tahrip edilmiş durumda. Hafriyat atıkları denetimi Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda. Ayrıca İmrahor Vadisi’ni kentsel dönüşüm alanı ilan eden Büyükşehir, bölgede iki kere sorumluluk altındadır. Tahribatın önüne geçilmesi Ankara’ya ve Ankaralıya borçtur.” diye konuştu.

        1990’lı yıllarda 486 olan zabıta sayısının norm kadro nedeniyle 204’e gerilediğini belirten Tanık, “Söz konusu alanlarda kolluk güçlerle denetim yapabilmemiz çok güç. Sorunun çözümü için, norm kadro verilmesini, Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ilişkin duyarlılığının artmasını ve vatandaşın çalışmalarımıza destek olmasını talep ediyoruz.” dedi.

        YASAL DÖKÜM ALANLARI

        Belediye olarak, atıkların yasal döküm alanlarına taşınmasının takipçisi olacaklarını vurgulayan Tanık, şunları kaydetti: “Molozların resmi döküm alanlarına döküldüğünü kontrol etmek için tadilat yapan firmanın atıkları döktüğü yere ilişkin döküm fişi istenmelidir. Söz konusu fişi getirmeyenler belediyemize bildirilmelidir. Kaçak dökümlerin yoğun olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımız, inşaat atıklarını kent içinde herhangi bir yere döken araçların fotoğrafını çekerek ve plakasını alarak bize iletmelidir. Biz, cezai işlem uygulayacağız.”

        “ÇÖPE MOBİLYA ATMAYIN EVİNİZDEN ALALIM”

        Çöp kenarlarına bırakılan mobilyalar konusuna da değinen Tanık, kendilerine bildirilmesi durumunda mobilyaları ücretsiz olarak evlerden alacaklarını, kullanılabilir halde olanları ihtiyaç sahiplerine ileteceklerini ifade etti.

        Slayt gösterimi eşliğinde bilgilendirme yapan Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak da şunları söyledi: “Vatandaşlarımızdan, Çankaya Belediyesi’ni 458 89 03 numaralı telefondan arayarak, tadilat atıklarını yasal alanlara dökmeyenlere ilişkin ihbarda bulunmasını bekliyoruz. Çöpe atacağınız eşyaları ise 458 89 00 numaralı telefonu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bildirmeniz yeterli olacak. Bir program dahilinde ihtiyaç fazlası mobilyanızı evinizden alıp ihtiyaç sahipleri ile buluşturacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.