Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik: CHP ve MHP liderleri aynı partinin mensubu gibi konuşuyor

Çelik: CHP ve MHP liderleri aynı partinin mensubu gibi konuşuyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP ve MHP'nin karşılarına tek bir parti gibi çıktığını belirterek, “Ancak bu yetmez, yanlarına 10 parti daha alsalar karşımızda duramazlar.” dedi. Adana’ya gelen Bakan Çelik, Menderes Spor Salonu’nda...

  • Ege Postası
  • 26.05.2013 - 16:39
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP ve MHP'nin karşılarına tek bir parti gibi çıktığını belirterek, “Ancak bu yetmez, yanlarına 10 parti daha alsalar karşımızda duramazlar.” dedi.

Adana’ya gelen Bakan Çelik, Menderes Spor Salonu’nda düzenlenen ‘AK Parti Seyhan İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Burada partililere hitap eden Çelik’e, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kaçar, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve İl Başkanı Ziyaettin Yağcı eşlik etti.

ONLAR SADECE VURMAKTAN, ÖLMEKTEN ANLAR

Yarın 27 Mayıs’ın yıl dönümü olduğunu hatırlatan Çelik, “Yani Türkiye’de her türlü belanın, bu millete karşı yapılmış her türlü kötülüğün başlangıcının yıl dönümü.” yorumunu yaptı. Hedefine CHP ve MHP’yi alan Çelik, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Adana’da düzenlediği ‘Vatan Mitingi’ne dikkat çekip, “İftira atıyorlar, yalan söylüyorlar. Vatan sevgisi, o vatanı kıymetli kılmakla gösterilir. Ama bugün hala çatışmadan medet umuyorlar. Ülkeyi bir gecede ekonomik krize soktular, bugün de çıkıp meydanlarda ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ diyorlar. Onlar siyasette kendilerini tüketmiş, bu ülkeye verecek bir şey kalmamıştır. Ellerindeki tek şey çatışma, yegane bildikleri şey milleti birbirine düşürmektir. Güvenden ve barıştan rahatsız duyanlar, vurmak ve ölmekten anlar. Bu ülke, kendi barışını tesis etme, ekonomisini büyütme, demokrasini yüceltme noktasında asla geri adım atmayacak.” dedi.

‘BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYENLERE EKMEK YOK’

“Bugün Alevisi, Sunisi, Türkü ile, Kürdü ile bütün kardeşlerimizle bir aradayız.” diyen Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çünkü biz bu ülkede vurmadık, öldürmedik. Bu ülkeyi demokratikleştirdik, bu ülkenin ekonomisini güçlendirdik.” Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara dikkat çeken Çelik, Alevi-Sünni çatışması çıkartıp, insanları birbirine düşürmeye çalışanların amacına ulaşamadığını vurgulayarak, “Alevisi ile Sünnisi ile bütün bu kardeşlik davasını yücelttik. Hepimiz bu barışı, bu ülkenin nimetlerine ortağız. Bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara, çatıştırmaya çalışanlara bu ülkede ekmek yok.” diye konuştu.

‘ALEVİ'NİN DE SÜNNİ'NİN DE YOLU BİR’

Hatay’da yaşayanların Alevi-Sünni çatışması gibi gösterilmeye çalışıldığının altını çizen Ömer Çelik, “Onlar şunu bilsin ki, Alevi’nin de Sunni’nin de yolu birdir, bu yol Ehlibeyt’in yoludur. Hiç kimse bizim kardeşliğimizi bozamaz. Fitne fesat koyamaz. Bunu yapmak isteyenler, Hüseyin’den değil, Yezid’den yana saf tutmuştur” ifadesini kullandı.

Suriyeli sığınmacılar ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çelik, şöyle devam etti: “Bu kardeşlerimiz, sığınmak için bizim ülkemizi, topraklarımızı, Hatayımızı, Adanamızı, Mersinimizi seçmişlerse bu bizim için şereftir, onurdur. Ülkemiz saldırılara uğruyor, buna rağmen kudretimiz, gücümüz buna fazlasıyla yeter. Kimsenin kılına dahi zarar gelmesin diye sağduyulu ve soğukkanlı bir şekilde hareket ediyoruz.”

‘İNSANLARIN DİL VE KİMLİKLERİ ÖZGÜR KALDI’

Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Yıllar önce Kürt kardeşlerimizin dilleri, kimlikleri yasaklandı. Onlar bu ülkede ikinci sınıf vatandaş konumuna düşürmeye çalışıldı. Türk-Kürt ile Kürt-Türk arasında bir problemi yoktur. İnsanların dilleri, kimlikleri inkar edildi. Bizim hükümetimiz geldi, insan haklarına aykırı bütün uygulamalara son verdi. İnsanların kimlik ve dilleri serbest kaldı. Bu yıl, ülkemizde demokrasimizi, insan haklarımızı, tehdit etmeye çalışan bu silahlı unsurlara kaşı bir çözüm süreci başladı. Yapılan bu ülkenin demokrasisini, ekonomisini, sosyal hayatını tehdit eden silahlı unsurların ülke dışarısına çıkartılmıştır. Bu iradeyi Başbakanımız ve milletimiz göstermiştir.”

‘SÜRECİ LEKELEMEYE ÇALIŞIYORLAR’

Tüm bunlardan rahatsızlık duyanlar olduğunu kaydeden Çelik, ‘çözüm süreci’nin de yanlış beyanlarla lekelenmeye çalışıldığını dile getirdi. Çelik, “Yurt dışındaki bazı odaklar, bu süreci engellemeye çalışabilirler. Türkiye’nin güçlenmesinde, barışa ve istikrara kavuşmasında rahatsız olabilirler. Ama anlamadığımız, anlam veremediğimiz şu. Türkiye artık demokrasi ve ekonomisi ile bütün unsurları ile kanatlanıp uçmaya başlamışken, Türkiye’deki muhalefet partilerinin bu süreci baltalamaya çalışmalarını anlamak mümkün değil.” diye konuştu.

‘İKTİDARDA OLMASAYDIK 27 MAYIS DEVAM EDERDİ’

Çelik, şunları söyledi: “Biri diyor ki, terörle pazarlık yapılıyor. Bir diğeri diyor ki, devletle pazarlık yapılıyor, başkası da çıkıp diyor ki milletin yapısını değiştiriyorlar. Onlar çok iyi biliyor ki, devletle ve milletle bu ülkenin temel değerleri ile hiçbir pazarlık yok. Türkiye’nin demokrasisini, ekonomisini güçlendirme noktasında bir adım ve çaba vardır. Bugün yapılanlar dünyanın her tarafında nasıl bir ilgi ve sevgiyle destekleniyorsa bu işler sonuca ulaştığında Türkiye, AK Parti’nin cesareti, vizyonu ve misyonu ile bu beladan kurtulmuş olacaktır. 10 önce bu irade olmasaydı bugün IMF’ye borç sıfırlanır mıydı, statükolara son verilebilir miyd? Eğer AK Parti’yi iktidara getirmemiş olsaydınız 27 Mayıs düzeni hala devam ediyor olacaktı.”

‘TEK BİR PARTİ GİBİ KONUŞUYORLAR’

CHP’nin darbelerden ve askeri vesayetten medet umduğunu iddia eden Çelik, “CHP ve MHP, AK Parti’nin karşısına tek bir parti olarak çıkıyor. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu ve Sayın Bahçeli, iki ayrı yerde miting yaptıklarında sanki iki ayrı partinin genel başkanı değil de tek bir partinin genel başkanı gibi konuşuyor. Çünkü AK Parti’nin karşısında ancak birleşerek durabileceklerini gördüler. Ancak bu yetmez, karşımızda duramazlar. Bu ana muhalefet partisi, iktidar için şanstır. Ama biz üzülüyoruz. CHP’nin yurt dışında muhatap alınmamasına üzülüyoruz. Geçmişi özleyen, cuntaların, askeri vesayetten medet umanların bu millete verecek bir şeyi yok.” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.