Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cem Özdemir: Hükümet, reform sürecini canlandırmalı

Cem Özdemir: Hükümet, reform sürecini canlandırmalı

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye’de geçen yıllarda yaşanan reform sürecinin durmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Haftalık basın toplantısında hükümete sert eleştiriler yönelten Özdemir, “Geçen...

  • Ege Postası
  • 02.07.2013 - 11:27
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Türkiye’de geçen yıllarda yaşanan reform sürecinin durmasından büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Haftalık basın toplantısında hükümete sert eleştiriler yönelten Özdemir, “Geçen yıllarda gerçekleştirilen reformları büyük bir memnuniyetle karşıladık ve destekledik. Maalesef reform ittifakı bozuldu. Her kazandığı seçimle, Başbakan Tayyip Erdoğan başkalarını dinlemez oldu; otoriterleşti. Oysa bu hükümet insanlar için ümit kapısıydı. Çünkü Cumhuriyet kurulduktan sonra Türkiye’de insanlar hiç rahat bırakılmadılar. Kimin nasıl giyineceğine, yaşayacağına karıştılar. Türkiye’de farklı kesimler bir araya gelip başlatılan reform adımları durdu. Hükümetin tekrar eski günlere dönmesi için adımlar atması bekleniyor." dedi.

Basın toplantısında Türkiye’yi ve Gezi olaylarını da değerlendiren Özdemir, Gezi Parkı protestolarında Başbakan Erdoğan’ın tavrının olayların büyümesinde etkili olduğunu savunarak şöyle devam etti: “Başbakan Erdoğan’ın Tunus ziyareti sonrası elinde güzel bir imkan vardı. Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç aşırı güç kullanımı için özür dilemiş, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül çok olumlu mesajlar vermişti. Erdoğan olumlu süreci devam ettirebilirdi; ama yapmadı. Gül’ün, ‘10 yılda yapılan güzel şeylerin bir haftada yıkılması’ uyarısı çok yerindeydi. Erdoğan artık nereye gitse Gezi resmini yanına götürecektir." ifadesini kullandı.

Yaşananların Türkiye’nin dostlarını Almanya’da ve AB‘de zor durumda bıraktığını söyleyen Özdemir, “Bize, savunduğumuz Türkiye bu mu diyorla? Biz de Türkiye’de sivil toplumun cezalandırılmaması gerektiğini ve demokratik çoğunluğa inandığımızı söylüyoruz“."sözleriyle Türkiye’nin AB üyeliğine önemine değindi.

Hırvatistan’ın AB üyeliğini değerlendiren Özdemir, “Avrupa Birliği’nin krizle mücadele etmesi ve yapması gereken ev ödevleri var. Kesinlikle AB’nin genişlemesi askıya alınamaz. Balkanlar’da yaşanan savaşlarda birçok insan hayatını kaybetti. AB’nin Balkan ülkelerine karşı vicdani sorumluluğu var. Bu iş sadece Hırvatistan ile bitmez. Bosna, Sırbistan üye olmalı. Hedef, Türkiye dahil bütün Batı Balkanların AB’ye dahil olmasıdır." dedi. Özdemir, büyük bir barış projesi olan AB’nin ırkçılığa karşı da iyi bir cevap olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.