Dolar 34,1659
%0.17
Euro 38,0787
%-0.23
Altın 2.924,040
%0.32
Bist-100 9.891,00
%-1.38

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cemal Uşşak: Vatandaş çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor

Cemal Uşşak: Vatandaş çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grup Sekreteri Cemal Uşşak, çözüm sürecinin belki bir iki sene süreceğini belirterek, atılacak adımların hazmı için belirli bir süre geçmesinin normal olduğunu kaydetti. Çözüm sürecine yüzde...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 13:00
Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grup Sekreteri Cemal Uşşak, çözüm sürecinin belki bir iki sene süreceğini belirterek, atılacak adımların hazmı için belirli bir süre geçmesinin normal olduğunu kaydetti. Çözüm sürecine yüzde 60 desteğin devam ettiğini aktaran Uşşak, "Kesin olan bir şey var ki; o da genel olarak vatandaş çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Cemal Uşşak, Akil Adamlar Heyeti olarak yaşadıklarını anlattı. İki aydır devam eden ziyaretler sonrasında yaşadıklarını aktaran Uşşak, 15 gün önce hazırlanan raporların ilgili yerlere teslim edildiğini, hazırladıkları raporun önemli ölçüde Başbakan Erdoğan’ın değerledirmelerine de yansıdığını ifade etti.

Raporlarda kişisel değerlendirmelere de yer verildiğinin altını çizen Uşşak, "Öncelikle yapılması gereken; silahın devreden çıkması, kanın durmasıydı, sonrasında da çözüm sürecinin gönüllere ve kalplere sindirilmesi için yapılması gerekenler var." dedi. Kürt vatandaşların en büyük beklentilerinin eşitlik olduğunu vurgulayan Uşşak, çoğunluğun isteğinin sosyal ve kültürel haklar olduğunun altını çizdi.

Cemal Uşşak, ziyaretleri sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İç Anadolu Bölgesi’nde çok daha aşırı tepkiler bekliyordum; o kadarı olmadı. Medyaya yansıyanlar ise devede kulak kabilinden ama onlar da organize. Her tarafta karşımıza çıkan birbiri ile normal şartlarda asla yan yana gelmesi mümkün olmayan dini damardan gelen, milliyetçi damardan gelen ve sol ve sosyalist damardan gelen bir gençlik zümresi. 30 kişiyle başladı en son 400 kişiye kadar arttı ve Konya’da ilk başladığımız toplantıdaki slogan ve söylem ne ise en son toplantımızı yaptığımız Ankara’da da aynı slogan ve söylem vardı. Organize işler tabiri burada geçerli."

"GEZİ OLAYLARI BİR AY ETKİLEDİ, BİR GÜN BİLE KAYBETME LÜKSÜMÜZ YOK"

Genel olarak yüzde 60’ın üzerinde bir kitlenin desteği olduğunu belirten Uşşak, "Biz halkla temas eden bir grup olarak, halkan aldığımız nabız atışlarını raporlara döktük, bunu arz ettik. Buradan bir yol haritası çıkarmak, bir yönetim prensibi çıkarmak kendilerinin taktiri." dedi.

"Cumhuriyetin başında ıskaladığımız Kürt-Türk kardeşliğini yeniden tesis edebilme ihtimali karşımızdadır." diyen Uşşak, Gezi Parkı olaylarının çözüm sürecini etkilediğini ifade ederek, "Atılması gereken adımları en azından bir ay süre tehir etmiştir. Halbuki bir gün dahi kaybetme lüksümüz yok." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.