Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cemil Çiçek: Büyük projeler fetih günlerini anlamlı kılar

Cemil Çiçek: Büyük projeler fetih günlerini anlamlı kılar

Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, köprünün insanlığa barış ve huzur getirecek bir köprü olacağını söyledi. İstanbul’un fethinin 560. Yıl dönümünü de hatırlatan...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 13:37
Üçüncü köprünün temel atma töreninde konuşan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, köprünün insanlığa barış ve huzur getirecek bir köprü olacağını söyledi. İstanbul’un fethinin 560. Yıl dönümünü de hatırlatan Cemil Çiçek, “Fetih günlerini anmalı kılmanın yolu büyük projeleri milletimize kazandırmaktır.” dedi.

Üçüncü köprünün temel atma töreni Sarıyer’in Garipçe Köyü’nde yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Törende konuşan Cemil Çiçek, “Bugün bizim için anlamlı bir gün. Büyük fethin yıldönümünde kahramanlara layık bir hizmet için buradayız. Bu köprü sıradan bir köprü değil. Türkiye’nin geçmişini gelece bağlayan bir köprüdür. Bu köprü insanlığa barış getirecek bir köprü olacak. Fetih günlerini anmalı kılmanın yolu büyük projeleri milletimize kazandırmaktır.” ifadelerini kullandı.

Projenin maliyetine dikkat çeken Çiçek, geçmişte yaşanan sıkıntıları da hatırlattı. Türkiye’nin Avrupa’daki büyükelçilerine para gönderemediği günlerini anlatan Çiçek, “Daha düne kadar kısa zaman önce bu ülke bir milyon doları bulamıyordu. Büyükelçilerin parasını ödeyemedi. Gönderilen çekler karşılıksız çıktı. Türkiye 70 cente muhtar durumdaydı. Sadece bir projesine 3 milyar dolar harcayacak bir noktaya geldi. Bu şükredilecek bir husustur. Bir milyon doları bulamadığı için Özal’ın hasta yatağından kalkıp Lüksemburg’un kapısına bu para için gittiğinizi kimse unutmasın. İki köprüyü devlet yaptı. Devlet yapabildi ne mutlu bize ki bugün özel sektör daha büyük projeleri inşa edecek noktaya geldi. Bunun sırrı güven ve istikrardır. Bu iki kelimeyi milletin hiç unutmaması lazım. Türkiye güven vermese hiç kimse bu projelere yatırım yapmaz. Sadece 3-4 ihalede bile devlet yatırımın 2 katı özel sektör yatırım yapabiliyorsa Türkiye’nin geleceği aydınlıktır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin uzunca bir süredir terörle uğraştığını kaydeden Çiçek, terörün asıl amacının bu gibi yatırımların önüne geçerek ülkenin büyümesini engellemek olduğunun altını çizdi. Çiçek konuşmasını şöyle bitirdi: “Bilmemiz düşünmemiz ve gereken bir şey var ki; terörün amacı Türkiye bu projeleri yapmasın. Türkiye güçlenmesin, Türkiye dünya lider olmasın içindir. Millet olarak bu tuzağa düşmememiz birlik beraberlik içinde olmamız gerekir. Gönül köprülerimizdeki şeritleri artırarak geleceğe daha güvenlik bakmalıyız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.