Dolar 34,2435
%0
Euro 37,5545
%-0.22
Altın 2.883,330
%-0.12
Bist-100 8.929,00
%-1.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cep telefonu dolandırıcıları suç üstü yakalandı

Cep telefonu dolandırıcıları suç üstü yakalandı

'Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arıyoruz' diyerek çok sayıda vatandaşı dolandıran şebeke, son işlerinde yakayı ele verdi. Son zamanlarda sıkça görülen ve ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, bu yöntemle...

  • Ege Postası
  • 30.11.2013 - 04:11
'Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arıyoruz' diyerek çok sayıda vatandaşı dolandıran şebeke, son işlerinde yakayı ele verdi. Son zamanlarda sıkça görülen ve ünlü isimlerinde aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, bu yöntemle dolandırıldı.

Eyüp Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipleri, gelen ihbar üzerine 'Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'den arıyoruz' diyerek vatandaşları dolandıran bir şebekeyi çökertti. Tokat bir vatandaşı arayan ve 3 defa hesaplarına para yatırtan zanlılar, mağduru bankadan kredi çektirme aşamasına kadar getirdi. Kredi çekmek için bankaya giden mağdur, geç de olsa şüphelenerek polise başvurunca dolandırıcılar da yakayı ele verdi.

Vatandaşları cep telefonu yöntemi ile dolandıran Davut Ünal ve Orhan Saka, Eyüp Asayiş Şube Amirliği’ne bağlı polis ekiplerinin yaptığı çalışma sonucunda yakalandı. Zanlılar son olarak Tokat ilinden Cemalettin Cayman isimli bir vatandaşı arayarak, “Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nden arıyoruz. İsminiz bir terör olayına karıştı. Bu olaydan kurtulmak için verdiğimiz hesaba para yatırın” dedi. Cemalettin Cayman bu telefon üzerine önce 3 bin lira parayı zanlıların hesabına yatırdı. Bir süre sonra mağduru tekrar arayan dolandırıcılar, bu kez de 2 bin lirayı hesaplarına yatırttı. Daha sonra da Cemalettin Cayman’ın altınlarına göz diken dolandırıcılar, altınları da bozdurtarak parayı hesaplarına yatırttılar. Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, bu kez de Cemalettin Cayman’ın bankadan 10 bin lira kredi çekmesini istediler. Bankaya giderek kredi çekme aşamasına gelen Cemalettin Cayman, bu durumdan geç de olsa şüphelenerek polise başvurdu.

Cemalettin Cayman’ın bu başvurusunun ardından polis de harekete geçti. Dolandırıcıların verdiği hesap bloke edilince dolandırıcılardan Orhan Saka, Eyüp’te bulunan bir bankanın şubesine para çekmek için geldi. Polisin bankayı gözetim altına aldığından habersiz olan Orhan Saka, şubede yakayı ele verdi. Gözaltına alındıktan sonra sorguya alınan Orhan Saka, suçunu itiraf ederek olaya karışan şahıslarla ilgili bilgi verdi. Komisyon alarak çalıştığı belirlenen Orhan Saka’nın verdiği bilgiler doğrultusunda Davut Ünal isimli bir şahıs da gözaltına alındı. Ayrıca olaya karışan bir kişinin ise Urfa’ya kaçtığı öğrenildi.

HAKİM,SAVCI VE ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN OLUŞAN ÇOK SAYIDA KİŞİ DE DOLANDIRILDI

Polisin yaptığı çalışmalar sonucunda dolandırıcıların kullandığı çok sayıda banka hesabına ait kart, cep telefonları ve bir miktar paraya el konuldu. Aralarında hakim ve savcıların da bulunduğu çok sayıda vatandaşı aynı yöntemle dolandırdıkları tespit edilen zanlılar ise Adliyeye sevk edildi. Zanlıların aynı yöntemle Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çeşitli meslek gruplarından çok sayıda kişiyi dolandırdıkları öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.