Dolar 34,2756
%0.1
Euro 37,6432
%0.03
Altın 2.917,290
%-0.15
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cephanelik patlamasında şehit olan Emre Özer adına kültür merkezi açıldı

Cephanelik patlamasında şehit olan Emre Özer adına kültür merkezi açıldı

Afyonkarahisar’daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan Sunguroğlu Lisesi mezunu Mehmet Emre Özer adına Gaziantep’te kültür merkezi açıldı. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın yaptığı açılışa şehit Mehmet Emre’nin yakınları...

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 12:29
Afyonkarahisar’daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan Sunguroğlu Lisesi mezunu Mehmet Emre Özer adına Gaziantep’te kültür merkezi açıldı. Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan’ın yaptığı açılışa şehit Mehmet Emre’nin yakınları ve Sunguroğlu Liseleri Mezunları Derneği üyeleri (Sun Der) katıldı.

Şehit Mehmet Emre Özer ile 2005 yılında Sunguroğlu Koleji’nden birlikte mezun olduklarını belirten Hüseyin Güzel, “Emre, Sunguroğlu’ndan mezun olduktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi İşletme bölümünü bitirip vatani görevini yapmaya gitti. Büyük hayalleri vardı ama şehit oldu. Emre, çevresinde sevilip sayılan, yüzünden tebessümü eksik etmeyen bir insandı. Sun Der olarak şehidimize vefamızı göstermek, ismini yaşatmak için yaptığımız kültür merkezine Şehit Mehmet Emre Özer ismini vererek onu bir nebze de olsa unutturmamaya çalıştık. Mekanı cennet olsun unutmayacağımız bir insandı.” şeklinde konuştu.

Törene katılarak coşkulu, bir o kadar da manidar konuşma yapan Şahinbey Kaymakamı Sayın Uğur Turan, “Şehitlere ölü demeyin, onlar diridirler ama gözler bunu idrak edemez” dedi. Sun Der’in faaliyetlerinden övgü ile bahseden Turan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şahinbeyler, Şehitkamiller, Karayılanlar ruhu ile aramızdalar. Gaziantepliler onları unutmadılar unutturmadılar. Şehit Emre Özer in adı da inşallah böyle güzel yapılarla unutulmayacak. Görev yaptığım her yeri vatanımın bir parçası olarak kabul ederim. Diyarbakırlı'yla Diyarbakırlı, Sivaslı'yla Sivaslı, Ordulu'yla Orduluyum. Şu vatanın bir karış toprağını kimseye vermeyiz, verdirmeyiz. Çünkü biz bir bütünüz, Çanakkale’ye gidenler buna şahit olabilirler.”

Tören boyunca sabır ve metanetini koruyan şehidin babası Yunus Özer, çok duygulandığı için konuşamadı. Günün anısına Kaymakam Turan’dan bir plaket alan baba Özer, kaymakama sarılınca duygusal anlar yaşandı ve açılışa katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Programın sonunda törene katılan misafirlere şehidin adına kesilen kurbanlarla yapılan etli pilav ve helva ikram edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.