Dolar 34,1644
%0.08
Euro 38,1847
%-0.16
Altın 2.909,120
%-0.83
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çeşme Projesi’nde flaş gelişme

Çeşme Projesi’nde flaş gelişme

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Ege Turizm Merkezi” projesinin “Çeşme Etabı” kapsamı doğrultusunda kamulaştırma alanı içinde olan Urla Zeytineli’ndeki arazilerin geriye kalan bölümleri kamulaştırma planından çıkarılırken, DİSK Genel İş Sendikası’na ait arazi ise kamulaştırma planı dışında kalamadı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2020 - 16:28

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım İşletmeler Genel Müdürlüğü’nce verilen “acele kamulaştırma” kararı ile gündeme gelen Çeşme ve Urla’da arazi tartışmalarında yeni gelişmeler yaşandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un daha önce İzmir Ticaret Odası’nda basına kapalı olarak tanıtımını gerçekleştirdiği Çeşme Projesi’yle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla Urla Zeytineli’nde bulunan arazilerin geriye kalan kısımları kamulaştırma planı dışına çıkarıldı. İlk etapta, Urlalı vatandaşların arazilerinin yer alması sebebiyle geniş araziler için alınan kamulaştırma şerhinin kaldırılması sonrası bu kez, Zeytineli Köyü’nün plaj arkasında kalan özel mülkler ve tarım yapılan arazileri için de aynı karar alındı.

Erdoğan’ın imzası sonrası Resmi Gazete’da yayınlanan karar listesinde Çeşme’ye ilişkin bir gelişme görülmedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.