Çeşme'de propaganda yöntemleri anlatıldı
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, 16 Nisan'da yapılacak referandumda propaganda çalışmalarında izlenecek yöntemler anlatıldı.
- Ege Postası
- 03.03.2017 - 12:37
Cumhuriyet Gönülleri Platformu öncülügünde çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü temsilci ve üyelerinin katılımıyla kentte referandumda propaganda çalışmalarında izlenecek yöntemler konuşuldu. Çakabey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, iletişim uzmanı Görkem Başaran insanlarla doğru iletişim ve propaganda yöntemleri konusunda açıklamalar yaptı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran ise 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'nin çok keskin bir yol ayrımına mecbur bırakıldığını ifade ederek, "23 Nisan 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi ile saraydan alınarak gerçek sahibine teslim edilen halkın egemenliği, 16 Nisan 2017'de yapılacak referandumla halktan alınarak tekrar saraya teslim edilmek isteniyor. 2.5 yıldır yasalar hiçe sayılarak yaratılan fiili duruma yasal bir kılıf uydurmak için sunulan anayasa teklifine ülkemizin bekası, toplumsal barışımız ve en önemlisi çocuklarımızın geleceği için en yüksek tondan 'Hayır' demek zorundayız" dedi.
DOĞRU İLETİŞİMİ ANLATTI
Açılış konuşmasının ardından iletişim uzmanı Görkem Başaran, referandum sürecinde izlenebilecek propaganda yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunarak, "Yüz yüze propaganda hakkında konuşacağız. Sahada karşılaşacağımız sorulara nasıl cevap verilebili? Nasıl bir propaganda yöntemi izlemeliyi? Bunları konuşacağız. Yıllardır herkesin propaganda tecrübesi var. İletişim yönünden bakarsak, birçoğumuzun sosyal ilişkilerinin oldukça iyi durumda olduğunu görürüz. Ancak son 2 senedir o kadar çok kutuplaştık. O kadar çok sinirlerimiz gerildi ki, karşıt görüşlü seçmenle yüz yüze geldiğimizde, üçüncü, beşinci dakikadan sonra sinirlerimiz bozulmaya başlıyor. Nezaket dışı ve tahrik edici konuşmalar oluyor. Durum böyle olunca da sinirlendiğimizden dolayı süreci doğru yönetemiyoruz. Kavgayla, gürültüyle, sinirle sürdürülen hiçbir propaganda yöntemi başarılı olamaz. Sakinliğe ve kontrole ihtiyacımız var. Öncelikle karşınızdaki seçmen yapısını iyi etüt etmeniz gerekir. Burada algı yönetimi çok önemlidir. Algıyı ya biz kendimiz yönetiriz ya da eğer yönetemezsek, bir başkası gelir, yönetir" diye konuştu.
İletişim uzmanı Başaran, yaklaşık 2 saat boyunca, iletişim, algı yönetimi, sosyal medya propaganda yöntemleri, sahada çalışma yöntemleri gibi konularda örneklerle bilgi verdi.
Yorum Yazın