Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ceza gibi önlem

Ceza gibi önlem

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığı ile hayata geçirilen İZBAN’da sıkıntılar bitmek bilmiyor. Birçok bölgede yaşanan hemzemin geçit ve yaya geçitlerinin getirdiği sıkıntıların ardından, İZBAN ve metronun kesişim noktasında ve yer alan ve kilit öneme sahip istasyonlardan Hilal’de yaşanan asansör sıkıntısı vatandaşları isyanın eşiğine getirdi. Bitmek bilmeyen altyapı çalışmaları nedeni ile zorlu günler geçiren halk, son olarak asansörlerin kapatılması ile şoka uğradı. Ege Mahallesi sakinleri taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi ve tepkilerini dile getirmek için eyleme hazırlandıklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 23.10.2013 - 16:22
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İZBAN Hilal İstasyonu civarında geçtiğimiz haftalarda yoğunlaşan ve yaya asansörlerinin kapıları ile camlarının kırıldığı saldırıların artması üzerine, İZBAN yönetimi ilginç bir önleme başvurdu. Vandalların hedefi olan ve yoğun maddi hasara uğrayan asansörleri onarıp yeniden hizmete sokmak ve güvenliğini sağlamak yerine tamamen hizmete kapatan İZBAN, bu kararı sonrasında halktan da büyük tepki topladı.

HASARIN FATURASI MAHALLE HALKINA ÇIKTI

Yaklaşık bir ay önce akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan ve aldığı hasar sonrasında kullanılamaz hale gelen İZBAN Hilal İstasyonu’nun yaya asansörleri, bölgede yaşayan halkı da harekete geçirdi. Mağdur olan halk, asansörlerinin onarılıp, yeniden hizmete açılması için harekete geçerken, şikayetlerini Önce İZBAN, sonra da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne aktardı. Kendilerine 15 gün içerisinde asansörlerin onarılıp kullanıma açılacağı yönünde söz verilen mahalle sakinleri iki hafta tadilat yapılmasını bekledi. Ancak tepkileri dikkate alınmayan ve aradan geçen zaman içerisinde sonuç elde edemeyen halk, şikayetini Kaymakamlık’a ileteceğini belirterek son bir kez daha İZBAN ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile iletişime geçti.



TAMİR ETMEK YERİNE TAMAMEN KAPATTILAR

Tepkilerin artması üzerine geçtiğimiz günlerde harekete geçen İZBAN yetkilileri, asansörlerdeki sorunu gidermek yerine, tamamen kullanıma kapattı. Vatandaşlara “Daha fazla zarar verilmemesi için kapatıyoruz” diyerek açıklama yapan İZBAN ekipleri, iki mahalleyi birbirine bağlayan asansörlerin kapılarını demir levhalar ile kapatınca, yaşlılar yolda kaldı, kazalar da arttı. Asansörlerin tamamen kapatılması üzerine, iki mahalle arasında bağlantı tamamen koparken, hem halk, hem de esnaf mağdur oldu.

VATANDAŞ İSYANDA

Bölgeden geçen İZBAN ve metro hatlarının ikiye böldüğü Ege Mahallesi ve Kahramanlar Mahallesi arasında tek bağlantı yolu olan üstgeçidin üzerinde yer alan 4 yaya asansörü, ulaşımı sağlayan alternatif güzergahın da bulunmaması sebebi ile özellikle bölgede yaşayan halk için kritik önem arz ediyor. Büyük çoğunluğu Ege Mahallesi’nde yaşayan yaklaşık 4 bin Roman vatandaşın kullandığı üstgeçidin asansörleri kapatılınca, yine Ege Mahallesi’nde hastane, eczane, market, sağlık ocağı, okul gibi tesislerin bulunmamasından dolayı karşı tarafa geçmek için asansör kullanmaya mecbur olan yaşlı, engelli ve çocuklu vatandaşların da eli kolu bağlandı.

“YAŞLILAR HASTANEYE GİDEMİYOR”

Çocuklarını okula götürüp getirirken ve Cuma günleri semt pazarına giderken zorluk yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri, özellikle sağlık ocağına gitmek zorunda olan hasta ve yaşlıların büyük zorluklar yaşadığına değinerek, asansörlerin bir an önce hizmete açılmasını istediklerini söyledi. Üstgeçitte aydınlatma olmaması ve su baskınları nedeni ile merdivenleri çıkmakta zorlandıklarını belirten mahalleli, asansörlere zarar verenlere tepki göstererek, “Başka yerden birileri gelip asansörleri kırıyor. Ceza bize kesiliyor. Bu nasıl i? Biz asansörler tamir edilsin derken, ceza keser gibi komple kapattılar. Madem güvenlik sıkıntısı var, kamera yerleştirsinler, güvenlik görevlisi alsınlar. Yakında kış gelecek. Akşamları karanlıkta bu çocukları nasıl okula getirip götüreceği? Hasta olan, her gün tedaviye giden yaşlılarımız mağdur, karşıya geçemiyor. Daha geçen gün yine kaza oldu. Bir bayan bebek arabası ile merdiveni çıkmak isterken çocuğunu düşürdü. Bir şeyler yapmak için can kaybı olmasını mı bekliyorlar'” dedi ve “Asansörler tamir edilmezse belediyeye bizden oy yok” sözleri ile yetkililere seslendi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.