Dolar 34,2746
%0.1
Euro 37,6683
%0.18
Altın 2.918,360
%0.3
Bist-100 9.034,00
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiçek: Uluslararası camiayı teröre karşı birlikte çaba göstermeye çağırıyoruz

Çiçek: Uluslararası camiayı teröre karşı birlikte çaba göstermeye çağırıyoruz

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, nedeni ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Çiçek, "Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakat çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 16:18
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, nedeni ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Çiçek, "Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakat çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum." dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirlii Teşkilatı (AGİT PA) 22. Genel Kurulu'nda konuşan Cemil Çiçek, teşkilatın önemine değindi. Çiçek, "2015 yılına gelindiğinde daha somut başarı hikayelerine ihtiyaç olduğu ortadadır. Bu teşkilatın öneminin vurgulanması açısından bu başarılar şarttır. Başta Kafkasya ve Balkanlar olmak üzere AGİT coğrafyasında senelerdir süren ihtilafların barışçıl yol ve yöntemlerle ve adil bir sonuca ulaşması ve çözülmesi hepimiz açısından ihtiyaçtır. Aksi taktirde bu sorunları zamanın insafına ve çözümüne terk edemeyiz." ifadelerini kullandı.

"AGİT PA’nın bireylerinin güvenliğini tehdit oluşturan ırkçılık, terörizm, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük ve İslamofobi konularını gündemin ön sıralarında muhafaza etmesini gerekli görüyoruz." diyen Çiçek, "Toplumların içerisinde diyaloğun zayıflaması hem aşırılığın, terörizmin, kutuplaşma ve ayrımcılığın ortaya çıkmasına sebep olabilmekte, hem de kaos ve karışıklık oluşturma suretiyle bazı aşırı grupların bundan yarar sağlamasına yol açabilmektedir. Dünyanın birçok bölgesinde bunun acı örneklerini görmek mümkündür. Bu çerçevede AGİT’in bulunduğu zorlu coğrafyada uluslararası terörizm, siber terörizm, örgütlü suç ve uyuşturucu kaçakçılığı güvenlik açısından tehdit teşkil etmektedir. Tüm ülkeler bu yeni tip terör olan siber terörle karşı karşıya kalmaktadır. Siber terör, teröristlerin sınır tanımadığını ve devletlerin tek başına bunların üstesinden gelemeyeceğini göstermektedir." şeklinde konuştu.

Nedeni ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Çiçek, "Terörizm kabul edilemez bir olgudur. Her türlü terörist faaliyetin hazırlanmasını ve mali destek bulmasını önlemek için işbirliği çabalarımızı artırmamız gerekmektedir. Terörizme destek veren devletlerin bu tutumlarını gözden geçirmeleri, üyesi bulundukları uluslararası kuruluşların, taraf oldukları uluslararası sözleşmelerin de gereğidir. Türkiye olarak terörün her çeşidini kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun kuvvetle kınadığımızı ifade etmek isteriz. Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakat çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum. Teröre karşı ortak savunma stratejileri ile AGİT coğrafyasını daha güvenli hale getirebiliriz. Bu yüzden kararlı bir duruş sergilemeliyiz." diye konuştu.






Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.