Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli Belediyesi'nden 'kriz' açıklaması: Sorumlusu biz değiliz

Çiğli Belediyesi'nden 'kriz' açıklaması: Sorumlusu biz değiliz

Çiğli Belediyesi iş bırakma eylemlerinin ardından yaptığı basın açıklamasında, ekonomik krizin derinliğine dikkat çekerek, "r. Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir. Her iki tarafta krizin mağdurudur" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2023 - 14:21
  • Güncelleme: 25.11.2023 - 15:37

EGEPOSTASI- İzmir Çiğli Belediyesi'nde çalışan işçiler ücretlerinin ödenmemesi üzerineiş bırakmıştı.  DİSK/Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube üyesi işçiler, kasım ayı ücretlerinin gecikmesi üzerine iş bıraktı.

İş bırakma eyleminin ardından Çiğli Belediyesi, resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ekonomik krizin derinliğine dikkat çekilen açıklamada, "Ülkemizde her geçen gün derinleşen ve emekçiler üzerinde büyük olumsuzluklara yol açan ekonomik kriz bir gerçektir. Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir.Her iki tarafta krizin mağdurudur" ifadeleri yer aldı.

Çiğli Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"Son günlerde yaşanan ve basına da konu olan Çiğli Belediyesi emekçilerinin iş bırakma eylemi ile ilgili bilgilendirme şart olmuştur. Ülkemizde her geçen gün derinleşen ve emekçiler üzerinde büyük olumsuzluklara yol açan ekonomik kriz bir gerçektir.

Hizmetlerimizin maliyetleri düzenli olarak artarken, gelirlerimiz aynı oranda artmamak ile birlikte iller bankasının ödenekleri de kesintili olarak yatmaktadır. Açıkçası bu krizin sorumlusu ne Çiğli Belediyesi ne de Çiğli Belediyesi emekçileridir.Her iki tarafta krizin mağdurudur. 

Çiğli Belediyesi emekçilerimizin maaşları her ayın 20’sinde ödenir. Bu ay ana hizmet binası haricindeki emekçilerin maaşları 23 Kasım tarihinde ödenmiştir. 24 Kasım tarihinde ise geri kalan emekçilerimizin maaşları ödenerek, yaklaşık yüzde 95’inin ödemesi yapılmıştır.

Bu doğrultuda bugün başta temizlik olmak üzere bir çok belediye hizmetinin sağlanması konusunda çalışmalarımızın devam edeceğini bildiririz. Kıymetli Çiğlili hemşehrilerimiz, bu süreç ile ilgili göstermiş olduğunuz duyarlılık için teşekkür ediyoruz."

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.