Dolar 34,2480
%0.31
Euro 37,6355
%-0.36
Altın 2.920,860
%0.17
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de İpek'e sürpriz doğumgünü

Çiğli'de İpek'e sürpriz doğumgünü

Çiğli Belediyesi tarafından dördüncüsü düzenlenen nostalji futbol turnuvasına adı verilen kanser hastası minik İpek’e sürpriz doğum günü partisi düzenlendi. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın organize ettiği doğum günü partisine sporcu ve ailelerinden oluşan yaklaşık bin kişi katıldı.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 10:22
İZMİR - Çiğli Belediyesi tarafından düzenlendiği ilk günden itibaren büyük coşkuyla karşılanan Geleneksel Nostalji Futbol Turnuvası’na 3 yıldır kanser tedavisi gören minik İpek’in adı verildi. 35 yaş ve üstü futbolcuların oynadığı, 34 takımın 918 sporcu ile katıldığı, 40 hakem ve görevlinin yer aldığı turnuvayla ilgili bilgilendirme toplantısı yapan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, 7 yaşına giren İpek’e sürpriz doğum günü partisi hazırladı.

İPEK PASTASINI KESTİ

Törene ailesi ile birlikte gelen İpek, doğum günü pastasını Başkan Metin Solak ve eşi Ayfer Solak ile birlikte kesti. Gökyüzüne balonlar uçuran minik İpek, sporcu ve aileleri tarafından adeta hediye yağmuruna tutuldu. Partiye katılan çocuklar, gece boyunca palyaçolar eşliğinde oyunlar oynadılar. Gecenin bir diğer sürprizi ise AOSB Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’nde eğitim gören engelli öğrencilerin mini konseri oldu.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çiğli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ve 24 Ekim’de başlayacak turnuva bilgilendirme toplantısına Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, Başkan Solak’ın eşi Ayfer Solak, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Taner Cömert, meclis üyeleri ve turnuvada yer alan takımlarda oynayacak sporcular ve aileleri katıldı.

“DUYARLI KENT OLUYORUZ”

Yapılan işlere daha fazla anlam katmak istediklerini ve ilçede duyarlılık oluşturmaya çalıştıklarını belirten Başkan Metin Solak, dördüncüsü düzenlenen turnuvaya dikkatleri çekmek ve sosyal duyarlılık oluşturmak amacıyla kanser tedavisi gören dünyalar güzeli İpek’in adını verdiklerini söyledi. Başkan Solak, “Turnuvamıza daha güzel anlam katalım dedik ve İpek’in adını turnuvaya verdik. Dünyalar güzeli minik kızımız 3 yıldır müthiş bir mücadele veriyor. İlçede sadece park yol yapmak değil, duyarlılığı artırmak önemli. Biz duyarlı kent oluyoruz. Paylaşımların ve mutluluğun öne çıktığı bir kent olacağız ve bunun da hayat felsefemiz olması için çalışacağız. İpek’in yaşam mücadelesini destekleyen bir Çiğli ve Çiğlili istiyorum” diye konuştu.

“HERKES GIPTA İLE BAKIYOR”


Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı ise Çiğli’de spor adına önemli işler yapıldığını ve başka ilçelerin kendilerine gıpta ile baktıklarını belirterek, “İlçemizde sporda başarılı çalışmalar yapılıyor. Turnuvamız da oldukça başarılı. Herkes gıpta ile bakıyor. Çok büyük destek alıyoruz. Bu enerjiyi hissediyorum. Spor kaynaştırıcıdır. Turnuvaya da İpek’in adının verilmesi oldukça yerinde olmuş. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Esnaf Odası Başkanı Arif Altıkulaç, Başkan Metin Solak’a teşekkür plaketi verdi.

34 TAKIM MÜCADELE EDECEK

35 yaş ve üstü spor meraklılarının top koşturduğu turnuva 4,5 ay sürecek. Her hafta perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri haftada 16 maç oynanacak. 276 müsabakanın oynanacağı turnuvada 34 takım, 918 futbolcu, 40 hakem ve görevli yer alacak. Turnuvanın en ilginç yanlarından biri ise açılış ve kapanış maçlarının bayan futbol takımları ile yapılacak olması. Futbolcu ailelerinin de yoğun ilgi gösterdiği maçlar belediye nostalji web sayfası ile www.cigli.tv’den de canlı izlenebilecek. Tüm karşılaşmaların fotoğrafları da yine nostalji web sayfası ile nostalji facebook adreslerinden takip edilebilecek.

ÇEYREK ALTIN ÇEKİLİŞİ

Kadın ve genç kızlarda futbol merakı uyandırmak ve onları stada çekebilmek için maç günlerinde çeyrek altın çekilişi yapılacak. Maçları izlemeye gelen kadın ve genç kızlara birer çekiliş numarası verilecek. Maçların bitiminde yapılacak çekilişle çeyrek altın sahibini bulacak. Ayrıca, maçların şölen havasında geçmesi için de stat etrafına satış stantları kurulacak. Futbol izlemeye gelen vatandaşlar özellikle Çiğli’nin geleneksel tatlarını bu stantlarda bulabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.