Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli'de Müdür'den 'Kaymakam yetkimi gasp etti' şikayeti

Çiğli'de Müdür'den 'Kaymakam yetkimi gasp etti' şikayeti

Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın kendi yetkisinde olmamasına rağmen ilçedeki şube müdürlerine yönelik görevlendirme yapması, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ı kızdırdı. Kaymakam Arı'nın kendi yetkilerini kullanarak görev yapmasını hazmedemeyen Işık, Kaymakam Arı'yı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya şikayet etti.

  • Ege Postası
  • 11.06.2013 - 10:20
İZMİR - Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın kendi yetkisinde olmamasına rağmen ilçedeki şube müdürlerine yönelik görevlendirme yapması, Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ı kızdırdı. Kaymakam Arı'nın kendi yetkilerini kullanarak görev yapmasını hazmedemeyen Işık, Kaymakam Arı'yı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya şikayet etti. Işık, Bardacı'ya gönderdiği yazıda, "Kaymakamlığımızca hükümler dikkate alınmaksızın yetkilendirme yoluna gidilmiştir" ifadelerine yer verildi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı ise, ilçenin mülki amiri olan Kaymakam Mustafa Arı'nın müdürlük içinde görevlendirme yaptığını söyledi. Yaşananların kendileriyle alakası olmadığını belirten Bardakcı, "İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün böyle bir yazısını hatırlamıyorum ama kendisiyle bu konuda görüşmüştüm. Yaşananlar Kaymakamın uygulamasıdır. Bu açıdan Arı'yla da bir konuşmam olmadı" dedi. Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy ise, yapılan görevlendirme sonucu Kaymakam Arı'nın Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ı çiğnediğini söyledi.

Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık ile Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın arasını açan olay, Kaymakam Arı'nın ilçedeki şube müdürleri, sorumlu şef ve sorumlu memurların görevlendirmesini yapmasıyla başladı. Kaymakam Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçen yıl gönderdiği yazıda görevlendirmesi yapılan şube müdürleri, sorumlu şef ve sorumlu memurların 24 Nisan 2012 tarihinden itibaren yetkilendirilmesi konusunda yazının kendilerine gönderilmesini istedi. Mevzuat gereği kendi yetkisinde olan atamaların Kaymakam Arı tarafından yapılması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ı kızdırdı. Işık, 27 Nisan 2012 tarihinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıyla , Kaymakam Arı'nın kendi yetkilerini kullandığını söyleyerek, Kaymakam Arı'yı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı'ya şikayet etti. Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ın İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı'ya gönderdiğini yazıda, " İlgili yönetmeliğin 41 ve 43. maddelerine göre yetki devri ve görev dağılımı açıkça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılaması gerektiği belirtilmiştir. Ancak Kaymakamlığımızca yetki aşımıyla bu hüküm dikkate alınmaksızın yetkilendirme yoluna gidildi. Bu itibarla konunun makamınız ve Valilik nezdinde değerlendirilerek ne gibi işlem tesis edileceğinin bildirilmesini arz ederim" ifadelerine yer verildi.

BİZİMLE İLGİSİ YOK

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın müdürlük içinde görev dağılımını yaptığını ve yapılan uygulamanın kendileriyle alakalı olmadığını söyledi. Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık'ın kendilerine yönelik böyle bir yazı gönderdiğini hatırlamadığını ancak kendisiyle görüştüğünü aktaran Bardakcı, " Kaymakam Arı, müdürlük içinde görev dağılımını yapmış. Kaymakamımız oranın mülki amiridir. Yapılan görevlendirme mülki amirin oradaki uygulamasıdır. Yaşananların bizimle bir ilgisi yok. İlçe Milli Eğitim Müdürü de konuyla ilgili bana talebini iletmişti. Kendisine de bunları ilettim. Daha sonra Kaymakamımızla da bir konuşmam olmadı" dedi.

KAYMAKAM MÜDÜRÜ ÇİĞNEDİ

Türk Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı'nın kendini İlçe Milli Eğitim Müdürü yerine koyurak atama yaptığını söyledi. Kaymakam Arı'nın yaptığı yazılı görevlendirmeyle yetki aşımı yaptığını vurgulayan Toksoy, " Millİ Eğitim'de çalışan tüm personelin işlemlerini yaparken adaleti sağlamak durumunda olan Bardakcı, yapılan bu yanlışlıkta İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün yanıda olmamıştır. Bu şartlarda diğer çalışanların kendisine güvenmesi beklenemez. Yaşananlar İlçe Mİlli Eğitim Müdürümüzün haksızlığa uğramasına neden olmuştur. Kaymakam Arı, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü çiğnemiştir" dedi.(Mert Neşet Muslu-HABER TÜRK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.