Dolar 32,6855
%0.39
Euro 35,4472
%0.43
Altın 2.494,120
%1.08
Bist-100 10.880,00
%0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli krizinde Soyer devrede

Çiğli krizinde Soyer devrede

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediyesi’nde işten çıkarmalarla başlayan gerginlik ve eylemlere ilişkin TV35'e yaptığı açıklamada, olayların 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi yaşanmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Soyer, yarın Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile görüşeceğini söyledi. Çiğli krizinde Soyer devrede

  • Ege Postası
  • 30.04.2019 - 12:52

EGEPOSTASI – Çiğli Belediyesi’nde 23 çalışanın işten çıkarılmasıyla başlayan, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in takındığı tavır ve sendikayla karşı karşıya gelmesiyle tırmanan gerginlik devam ederken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den, yaşananlarla ilgili ilk açıklama geldi. Çiğli’de 1 Mayıs öncesi işçi çıkarılmasının üzücü olduğunu belirten Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile konuyu görüşeceğini söyledi.

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) “İş hayatında kadın statüsünün güçlendirilmesi” projesiyle ilgili basın toplantısına katılan Tunç Soyer, burada TV35’in, Çiğli eylemiyle ilgili sorularını yanıtladı. Soyer, gelişmelerle ilgili henüz detaylı bilgi sahibi olmadığını, ancak büyük olasılıkla yarın Çiğli Belediye Başkanı utku Gümrükçü ile yapacağı görüşmede, daha net bilgiler edinebileceğini belirtti. Başkan Soyer, şunları söyledi:

“Emin olun meseleyi tam olarak bilmiyorum. Ben sadece anlamaya ve izlemeye çalışıyorum. Muhtemelen yarın da Utku başkanla buluşacağız, daha detaylı bilgi alırım. Şu anda bilgiler biraz kopuk. Her iki taraftan da bilgi alıyorum ama doğru dürüst bir fikir sahibi olacak kadar meseleyi bilmiyorum. İnsan üzülüyor tabii ki. İşçi bayramı, emekçi bayramı diye kutlama yapacağız, ama o arada da işçileri işten çıkarmak birbiriyle çatışan bir durum. Ancak dediğim gibi meseleyi sadece gördüğümüz kadarıyla yorumlamak doğru olmayabilir, arka planını anlamam lazım.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.