Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de Kadın Hakları Günü kutlandı

Çiğli’de Kadın Hakları Günü kutlandı

Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi’nin Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı’nın verilmesinin 80. yıl kutlama etkinliği Çiğli’de yapıldı. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, bu özel günde kadınları yalnız bırakmadı.

  • Ege Postası
  • 10.12.2014 - 10:14
Kadın Haklarını Koruma Derneği İzmir Şubesi, Türk Kadınına Seçme Seçilme Hakkı’nın verilişinin 80. Yılı nedeniyle belediye tesisi Çiğli Akvaryum Kafe’de yemekli kutlama etkinliği düzenledi. Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın da katıldığı etkinliğe ilgi büyük oldu. Başkan Arslan kadın kolları üyeleri ile tek tek ilgilenerek sohbet etti. Etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Başkan Hasan Arslan’a rozet

Yürüttüğü çalışmalarla kadınların yanında olan, kadın dostu bir ilçe yaratılması için önemli faaliyetler gerçekleştiren Başkan Arslan’a Kadın Haklarını Koruma Derneği Başkanı Engin Demir tarafından Atatürk rozeti takıldı, teşekkür plaketi verildi. Etkinlik daha sonra yerel sanatçıların Türk sanat müziğinin önemli eserlerinden oluşan şarkı dolu program eşliğinde devam etti.

Kadınlara Karşı Zihniyet Değişimi Yaşanmalı

Kadın derneklerinin faaliyetlerini her zaman desteklediklerini ve özellikle böyle anlamlı bir günde yanlarında olmanın sevincini ve mutluluğunu paylaştığını belirten Başkan Hasan Arslan, “Halen kadını ekonomik ve sosyal hayatta yok sayan ülkeler var. Ne şanslıyız ki Mustafa Kemal gibi bir önder çıkıyor ve 5 Aralık Kadın Hakları Günü’nü pek çok modern batılı ülkeden önce hayatlarımıza kazandırıyor. Ulu önder bu hakları kadınlara mutlaka vereceksiniz diyor. Önemli olan kadınlara bakış açısının, zihniyetlerin değişmesidir. Görüyorum ki kadın dernekleri bu konuda önemli faaliyetler sergiliyorlar. Kadın Haklarını Koruma Derneği de bu konuda gayet örgütlü ve kararlı görünüyor. Mesele erkek, kadın ayrımı yapmadan insan hakları üzerinden çözümler üretebilmek. Bu vesileyle herkesin kadın hakları gününü kutluyorum, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Toplumda Kadının Rolü Her Zaman Belirleyicidir

Atatürk tarafından Türk kadınına verilen seçme ve seçilme hakkının toplumsal gelişimdeki önemine dikkat çeken Başkan Engin Demir, “Atatürk kadına seçme seçilme hakkını isteyerek, özenle, bilerek vermiştir. Seçme seçilme hakkı Günümüz için, laik, demokratik cumhuriyetimizin Türk kadını için en önemli kazanımlarından biridir. Sonrasında diğer haklar ardı ardına gelmiştir. Kadın politikalarının geliştirilmesi için çalışıyoruz. Bir toplumun kadınlarının insan haklarından pay alması önemlidir. Bu anlamda kadın dostu bir belediye yaratan Çiğli Belediye Başkanımız Hasan Arslan’a da teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.