Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’de günlerdir eylem yapan işçilerle ilgili flaş gelişme; Başkan taahhüt verdi, kriz sona erdi

Çiğli’de günlerdir eylem yapan işçilerle ilgili flaş gelişme; Başkan taahhüt verdi, kriz sona erdi

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Çiğli Belediye Başkanlığı'na Onur Emrah Yıldız’ın seçilmesiyle beraber Çiğli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçiler eyleme başlamış ve eylemlerini haftalarca sürdürmüşlerdi. Bu eylemlerin bir kısmı Çiğli Belediyesi hizmet binasının önünde gerçekleşirken bir kısmı da Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin önünde devam etti. Bugün ise flaş bir gelişme yaşandı ve taraflar bir araya geldi. Başkan Yıldız, işçilerin Ocak ayında iş başı yapabilecekleri taahhüdü vermesiyle işçi krizi bugün itibariyle sona erdi.

  • Ege Postası
  • 14.08.2024 - 14:57
  • Güncelleme: 14.08.2024 - 17:11

EGEPOSTASI-Çiğli Belediyesi’nde Onur Emrah Yıldız’ın göreve gelmesiyle 10 Haziran günü gerekçe gösterilmeden onlarca işçi işten çıkarıldı.

Bunun üzerine işçiler eylem yapma kararı alırken, bu eylemlerin bir kısmı Çiğli Belediyesi önünde gerçekleşti. İşçiler eylemlerine bir süredir de Ankara’da CHP Genel Merkezi önünde devam etti.

Günler süren eylemlerin ardından, bugün taraflar arasında gerçekleşen toplantı sonunda DİSK Genel-İş 8 No'lu Şube'de örgütlü olan işçilerin işe dönüş yolu açıldı.

DİSK Ege Bölge Tesilcisi Memiş Sarı’nın verdiği bilgiler doğrultusunda, sendika yönetimi, Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ve işçi temsilcileri bir araya geldi.

Başkan Yıldız'ın, işçilerin Ocak 2025 itibariyle iş başı yapabilecekleri taahhüdü verdiği öğrenildi.

Bu gelişmenin ardından işçilerin kararı onayladığı belirtilirken, haftalardır süren kriz son buldu.

Öte yandan 3 işçinin bu taahhüdü kabul etmediği aktarıldı.

Öte yandan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız sosyal medya hesabı X'ten yapılan toplantıya ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

Başkan Yıldız, paylaşımında şunları söyledi:

"İşçinin de Çiğli’nin de yüzü güldü!

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve iş yeri temsilcilerimizle de yaptığımız görüşmeler, meyvesini yine karşılıklı güvenden, uzlaşıdan ve emekten yana verdi. İşçilerimiz eylemlerini sonlandırdı.

Kamuoyuna ve tüm çalışma arkadaşlarıma hatırlatmak isterim ki; işten ayırma kararı başta olmak üzere yaşanan süreç; keyfi bir yaklaşımın değil, zorlu şartların dayatması sonucuydu. Şimdi hep birlikte önümüze bakmaya devam edeceğiz. Yeni yıl itibariyle emekliye ayrılan emekçi arkadaşlarımızın yerine geri alımlara başlayacak; ağır mağduriyetleri gidermek için bu süre içinde özel sektörde istihdam edilebilmeleri için iş birliklerimizi sürdüreceğiz. 

Bizim ortak bir hedefimiz var; 'Çiğli için çalışmak; Çiğli’yi hak ettiklerine kavuşturmak. Herkesin mutlu olacağı bir Çiğli yaratmak.'

Bu da ancak emek, inanç ve sabırla mümkün."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.