Çiğlili annelere hiperaktivite bozukluğu eğitimi
Çiğli belediyesi ve Çiğli Devlet Hastanesi iş birliğinde “dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu” konulu seminer düzenlendi. Klinik Psikolog Nil Katre Koç tarafından verilen seminer vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
- Ege Postası
- 03.03.2015 - 11:25
Klinik Psikolog Koç, hiperaktivite ve dikkat eksikliği ile ilişkilendirilen öğrenme güçlüğünün nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Dikkat eksikliği olan çocuk ve gençlerin bir alana odaklanamadıklarını belirten Koç, hastalığın kökenleri, hastalığa eşlik eden semptomlar, sürece anne ve babaların katılımı ile öğretmenlerin çocuklar ve gençlere yönelik yaklaşımlarında neler yapmaları gerektiğine ilişkin detaylı açıklamalarda bulundu. Aileler tarafından yoğun ilgi ile izlenen seminerin sonunda Klinik Psikolog Koç katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Kurtuluş, halkı bilgilendirici ve eğitici çalışmalara katkılarından ötürü Klinik Psikolog Nil Katre Koç’a plaket verirken, Başkan Arslan tarafından da çiçek takdim edildi.
Başkan Arslan: “Bu Çocuk ve Gençlerin Yaşama Kazandırılmaları Gerekiyor”
Çiğli’de birçok konuda duyarlılık ve farkındalık yaratmak istediklerini, Çiğli Devlet Hastanesi Hasta Meclisi’nin bu ve benzeri konularda yürüttüğü çalışmalara her zaman destek vereceklerini belirten Başkan Arslan , “Dikkat eksikliği ve hiperaktivite günümüzde birçok çocuğumuzda, gencimizde görülen yaygın bir sorundur. Bu çocuklar günlük yaşamlarında ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Yaptıkları işlere odaklanamamaları onlar için beraberinde duygusal sıkıntılar ve başarısızlıklar getiriyor. Anne ve babalar ile eğitimcilere büyük görevler düşüyor. Bu çocukların yaşama kazandırılmaları, yeteneklerini sergileyebilecekleri işlerde kendilerini gösterebilmeleri için yardım almaları gerekiyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın ihtiyaç duydukları konularda bilgi almalarını sağlayıcı seminerler düzenleyerek sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Katılımın çok yüksek olduğunu görmek bizleri sevindiriyor. Farkındalık ve duyarlılık oluşturma mücadelemiz devam edecek” dedi.
Herkese Büyük Sorumluluk Düşüyor
Hiperaktivite ve dikkat eksikliği konusunda akılda tutulması ve yapılması gereken hususlara ilişkin detaylı bilgi veren Klinik Psikolog Koç, “Bir çocuğa dikkat eksikliği teşhisinin konabilmesi için onda dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik, dürtüsellik gibi belirtilerin görülmesi ve bu dikkat eksikliği ile ilgili belirtilerin de çocuğun yaşam alanlarında yoğun bir şekilde kendini göstermiş olması gerekir. İlk bakışta sıradan gibi gelse de bu davranışlar çocuğun hayatını olumsuz yönde etkiler. Özel davranılması gereken çocuklarımız onlar. Sadece ilaçla tedavi etmek yerine; anne babalar, bakıcılar, okul öncesi ve okul dönemi öğretmenlerin de şefkatle, sabırla, sevgiyle, bıkmadan, ne yaptığını bilerek, onlarla yakından ilgilenerek onların durumlarını iyileştirebileceklerine inanmaları gerekiyor. Örneğin öğretmen böyle bir çocuğu sınıf yerleşiminde pencere kenarında bir sıraya oturtarak onun dikkatini toplayabilmesi adına çok büyük bir şeyi başarmış olacaktır. Çocuklarımızın geleceği için aileler, eğitimciler ve doktorlar olarak bu sıkıntıyı yaşayan çocuklarımıza destek olmak, öğrenmelerini kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmek zorundayız” dedi.
Yorum Yazın