Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğlili kadınlara  “Sağlıklı Yaşam”  eğitimi

Çiğlili kadınlara “Sağlıklı Yaşam” eğitimi

Çiğli Belediyesi Güzeltepe-Şirintepe Kadın Dayanışma Merkezi’nde verilen Kadın Sağlığı Eğitim Programı sona erdi. Program sonunda kadın kursiyerler sertifikalarını Çiğli Belediye Başkanı İnş. Müh. Hasan Arslan, eşi Ergül Arslan ve Başkan Yardımcılarından aldılar.

  • Ege Postası
  • 03.06.2015 - 10:28
Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı ve Çiğli Belediyesi’nin Güzeltepe-Şirintepe Kadın Dayanışma Merkezi’nde ortaklaşa yürüttüğü ve 13 haftadır süren Kadın Sağlığı Eğitim Programı kapsamında 13 kursiyer sertifikalarını törenle aldı. Başkan Arslan, Kadın Sağlığı Eğitim Programı’na katılan kadınları tebrik ederek, sağlık eğitiminin kadın ve aile açısından önemine dikkat çekti.

Sağlıklı bireyler, sağlıklı nesiller yetiştirir

Çiğli Belediyesi Güzeltepe-Şirintepe Kadın Dayanışma Merkezi bünyesinde düzenlenen bu eğitim programına katılan tüm kursiyerlere teşekkür eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, kadın sağlığıyla ilgili verilen bu eğitimin verimli olduğuna inandığını kaydetti.  Kursiyerlere burada öğrenilen bilgileri yakınlarıyla paylaşmalarını isteyen Başkan Arslan; “Elde ettiğiniz bilgileri yakınlarınıza, eşlerinize, dostlarınıza ve çocuklarınıza anlatmak; onların ve kendinizin daha sağlıklı yetişmesine yönelik davranışlar ortaya koymak açısından bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum. “Kadın sağlığı, temizlik ve hijyen konusunda ne kadar çok bilinçlenirsek, yetiştirdiğimiz nesiller de o kadar sağlıklı olacak” dedi.

Önce kadın bilgilenmeli

 Başkan Arslan, sağlık konusunda ailenin bilinçlenmesi için öncelikle kadınların bilinçlenmesi gerektiğinin altını çizdi. ''Kadınları bu konuda farklı kılan özellik ailede çocuklarımızın yetişmesinde ve eğitilmesinde en önemli birey annelerimizdir. Bu nedenle sizlerin sağlık konusunda bilgili olmanız ve sağlığınıza önem vermeniz esastır. Bu anlamda eğitim kursuna katılarak bu örnek davranışı gösterdiğiniz için sizleri tebrik ediyorum” dedi. 

Kursiyerler memnun

Kadınlara yönelik verilen bu eğitimden son derece memnun olduklarını dile getiren kursiyerler; aldıkları bu eğitim programının kendilerine çok şey kattığını ifade ettiler. Ayrıca çocuklarının da bu merkezde bulunan kreşte eğitim aldıklarını ve onların eğitimi sırasında bizde eğitim alıyoruz. Çok faydalı bir merkez belediye başkanımıza böyle sosyal projelerde bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.