Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiğli’nin Makedon misafirleri

Çiğli’nin Makedon misafirleri

Kardeş Okul Projesi kapsamında Çiğli’ye gelen Makedonya Jane Sandanski Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın konuğu oldu.

  • Ege Postası
  • 06.04.2016 - 09:49
Çiğli Yıldız Tınas İzmiroğlu Anadolu Lisesi’nin kardeş okul projesi kapsamında Makedonya’nın Strumica kentinde bulunan Jane Sandanski Lisesi’nden 27 öğrenci ve 8 öğretmen Çiğli’ye geldi. Karşılıklı kültürlerin tanınması ve ilişkilerin geliştirilmesi adına yürütülen proje kapsamında Çiğli’de dört gün kalacak heyet Başkan Hasan Arslan’ı ziyaret etti. Kardeş okul müdürleri Vangelija Veleva ve Salih Yazıcı, Başkan Hasan Arslan’a projenin amacını ve kazanımlarını anlattılar.



Türk ve Makedon öğrenci ve öğretmenlerle konferans salonunda bir araya gelen Başkan Hasan Arslan, uluslar arası birlikteliklerin kaynaşmayı sağladığını ve barış ortamının perçinlediğini söyledi.  Kültürleri kaynaştırmanın böyle kültürel aktivitelerle mümkün olacağını belirten Başkan Arslan, günümüz çağında bilgi alışverişinin önemini dile getirdi.



Müdür  Veleva;  “kardeş okul projesi önemli”
Jane Sandanski Lisesi Müdürü Vangelija Veleva Çiğli’de Makedonya’dan gelen çok sayıda Türk’ün bulunmasından ayrıca mutluluk duyduklarını belirterek, “Çiğli’de çok güzel karşılandık. Çiğli’yi sevdik. Biz de kardeş lisemizin öğrenci ve öğretmenlerini 16 Mayıs’ta okulumuzda ağırlayacağız. Kardeş okul projesini önemsiyoruz. Eğitim kademeleriyle ilgili de ayrıntılı bilgi sahibi olduk. Çocuklarımız güzel arkadaşlıklar edindi. Bizler de Türk dostlarımızı okulumuza bekliyoruz” diye konuştu. Konuşmasının ardından Müdür Veleva, Başkan Hasan Arslan’a çeşitli yöresel hediyeler sundu. Başkan Arslan da tüm öğretmen ve öğrencilere kalem seti ile çeşitli hediyeler verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.