Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cihan Haber Ajansı Gündemi

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Guatemala Cumhuriyeti Büyükelçisi Lars Pira ve Fiji Cumhuriyeti Büyükelçisi Robin Nair'in güven mektuplarını kabul edecek. Gül, Uluslararası Diyabet Federasyonu Başkanı Micheal Hirst, Türkiye Diyabet Vakfı...

  • Ege Postası
  • 14.11.2013 - 10:27
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Guatemala Cumhuriyeti Büyükelçisi Lars Pira ve Fiji Cumhuriyeti Büyükelçisi Robin Nair'in güven mektuplarını kabul edecek. Gül, Uluslararası Diyabet Federasyonu Başkanı Micheal Hirst, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Temel Yılmaz ve beraberindeki heyetle, Suriye Türkmen Meclisi üyelerini de kabul edecek. (11.00-16.00-16.45-Ankara)

- Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında toplanacak. (14.00-Ankara)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek. (14.45-Ankara)

POLİTİKA

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) Çocuk Vakfı ile Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda ortaklaşa düzenleyeceği ‘1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’ne katılacak. (09.00-İstanbul)

- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, KKTC'ye hareketi öncesi Esenboğa Havaalanı'nda açıklama yapacak. (14.45-Ankara)

- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Ekonomi Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerini gerçekleştirecek. (10.00-Ankara)

- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Dünya Diyabet Günü dolayısıyla Sürmeli Otel’de düzenlenecek 'Geleceğimizi Diyabetten Koruyalım' programına ve TBMM ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenecek olan 'Sigarayı Bırakma' kampanyasının açılış törenine katılacak.(09.30-15.00-Ankara)

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bakırköy’de Omurilik Felçlileri Derneği’ni ziyaret edecek. (12.00-İstanbul)

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CNR Expo’da ev tekstili fuarının açılışına katılacak. (11.00-İstanbul)

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Konya’da, Ulusal KOP Bölgesi Kalkınma Sempozyumu’nda konuşacak. (10.00-Konya)

EKONOMİ

-Brand Week Istanbul çerçevesinde Siyasi İletişim Zirvesi düzenleniyor. Zirvede siyasi iletişim dünyasının önde gelen yerli ve yabancı uzmanları seçim kazanmanın sırlarını paylaşacak. (10.00 -İstanbul)

DÜNYA

- Süper tayfun Haiyan’in vurduğu ve binlerce kişinin ölü yada kayıp olduğu Filipinler’de göz yaşı hakim. Cihan Haber Ajansı bölgeye ulaşarak yaşanan felaketi ve dramı yerinde görüntüledi. (Tacloban)

- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı kabul edecek (Lefkoşa)

- KKTC'nin Kuruluş YIldönümü nedeniyle düzenlenecek olan etkinlikler takip edilecek. (Lefkoşa)

- Azerbaycan'ın turizm beldesi Gebele'de İpekyolu Ülkeleri Arasındaki Ticaretin Kolaylaştırılması ve Geliştirilmesinde Gümrük İdarelerinin Rolü konulu 6. İpekyolu Forumu başlıyor. Forumda Türkiye'yi Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında bir heyet temsil ediyor. Konuyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. (Bakü)

- İngiltere Başbakanı David Cameron Hindistan ziyaret ve Hintli mevkidaşı Manmohan Singh bir araya gelecek. (Yeni Delhi)

- Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) Berlin'de kongre düzenleyecek. (Berlin)

GÜNCEL

- İstanbul’da gerçekleştirilecek NATO Endüstri Forumu, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar ve NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow’un katılacağı basın toplantısıyla başlayacak. (08.30-İstanbul)

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘5. Dünya Lale Zirvesi’nin açılış programına katılacak. (08.30-İstanbul)

- Süleyman Çelebi’nin orijinal mezar taşları depoda bulundu(Özel)
Peygamber Efendimiz'in (sav) doğumunu anlattığı Mevlid-i Şerif ile dillerden düşmeyen Süleyman Çelebi'nin türbesinin orijinal mezar taşları depoda bulundu. 1940'lı yıllarda restore edilen türbenin, üzerinde mevlid beyitleri yazan orijinal mezar taşları Türk İslam Eserleri Müzesi deposunda ortaya çıktı. Mezarın baş ve ayak taşı ise restorasyon çalışmaları sırasında Muradiye Külliyesi'nde bulundu. (Bursa)

- Polis, soyguncuları 180 kamerayı inceleyip yakaladı(Özel)
Bursa’nın Nilüfer ilçesinde geçtiğimiz Pazartesi günü Türkiye genelinde faaliyet gösteren bir marketler zincirinin şubesini silah ve bıçakla soyan maskeli iki zanlı özel ekip oluşturan Bursa polisi tarafından İstanbul’da yakalandı. Çok sayıda suçtan sabıkalı oldukları öğrenilen zanlıların, soygundan önce keşif yaptıkları ve kullandıkları kiralık aracın plakasını soyguna giderken çıkardıkları belirlendi. Bursa polisi, market çevresi ve şehrin giriş çıkışlarındaki toplam 180 kamerayı inceleyerek zanlıları tespit etti. (Bursa)

KÜLTÜR-SANAT

- Konuşan Kitap Şenliği’nin yedincisi Hayrünnisa Gül’ün katılımıyla Mersin Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşecek. (11.00-Mersin)

SPOR

- A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile oynayacağı özel maç için karşılaşmanın oynanacağı Adana’ya gidecek. Ay–yıldızlı ekip Kuzey İrlanda maçının son çalışmasını da Adana’da yapacak. (12.00/19.00-Adana)

- A Milli Futbol Takımı, Kuzey İrlanda ile oynayacağı özel maç için karşılaşmanın oynanacağı Adana'ya gidecek. Ay–yıldızlı ekip Kuzey İrlanda maçının son çalışmasını da Adana'da yapacak. (12.00-19.00-Adana)

- Beşiktaş, Süper Lig’e verilen milli maç arasından yararlanmak için Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı ile karşı karşıya gelecek. (19.30-İstanbul)

- Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Lütfi Arıboğan ve Daikin Genel Müdür Yardımcısı Tuna Gülenç ile voleybolcular Volley Otel’de sponsor firma ilebiraraya gelecek. (10.30-İstanbul)

- 35. Vodafone İstanbul Maratonu’nun hazırlıkları ve getirilen yenilikler, Sinan Erdem Spor Salonu’nda Maraton Expo’da düzenlenecek basın toplantısı ile anlatılacak. (10.00-İstanbul)

- Bursaspor, ligin 12. haftasında konuk edeceği Kasımpaşaspor maçı hazırlıklarına Özlüce Tesisleri'nde devam edecek. (10.30-Bursa)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.