Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çiller'den 28 Şubat için basın açıklaması

Çiller'den 28 Şubat için basın açıklaması

Çiller: "28 Şubat ezber bozan bir darbedir"

  • Ege Postası
  • 07.11.2012 - 18:26
 -28 Şubat ezber bozan bir darbedir.

 

-Bu darbe topla tüfekle yapılmadı ancak demokrasinin en temel ilkesi ihlal edilmiştir.

 

-28 Şubat'ta bir çoğunluk bir azınlığa çevrilmiştir. Demokraside çoğunluğu belirleyen milletin iradesidir. Siz çoğunluğu alıp azınlığa çevirirseniz eğer bunu demokrasi kuralları içerisinde görürseniz bunun ileri demokrasi ile bağı kalmaz.

 

ASIL BEDELİ MİLLET ÖDEDİ

-Demek ki 28 Şubat bir darbedir. Tankla topla olmasa da meclis iradesinin çoğunluğunu azınlığa çevirdiğini ve ikna odalarında otel odalarında yapılan bir demokrasi dışılık vardır. Bütün bunlar çerçevesinde bunları belki özel düşüncelerimiz olarak yorumlamak mümkündür. Yargıda devam etmekte olan bvir durum olduğu için özel yetkili savcının  söylediğine göre yaptıkları Batı Çalışma Grubu'nun tam da yaptıklarıdır.

 

-Her darbede olduğu  gibi asıl bedel de millete çıkmıştır. Yani bu süreçte Tansu Çiller hedef alınmış. Onun üzerinden toplumsal hafızaya yanlış mesajlar verilmiş, tarih yanlış yazılmıştır. Bir yandan dışarıyla olan mücadelede milletvekilleri teker teker DYP'den korkuyla şantajla koparılmıştır. Eski başbakanın darağacına giderken bir hazin bakışı gibidir. Çiller beklki genel başkan olarak siyaseten bitirilmiş ama eher darbede olduğu gibi asıl bedel millete çıkmıştır.

 

DARBENİN FATURASI

-Bu darbenin gerçek faturasının ne olduğunu ardından çıkan ekonomik krizin, batan bankaların milletin üzerine çıkan fatura olarak 250 milyar TL olduğu resmi kayıtlara geçmiştir. Bu rakam o günün milli gelirinin 1,5 geliridir. Yani bir yıllık yetmiyor öbür yılın da yarısının bedeli millete bir yük bir borç olmuştur.

 

KİMSEDEN ŞİKAYETÇİ OLMUYORUM

Meselenin sorumlusunu sadece TSK olarak görmek mümkün değildir. Hekesin özeleştiri yapma ihtiyacı var. Herkes bunu birbirini anlama isteğiyle yapmalı. Yargımızın medyamızın herkesin bu özeleştiriyi yapmasına gerek var. Bu yanlışı düzeltmemiz bir asgari müşterek ortamında buluşturma imkanını aramımız. Ülkenin bugün en çok ihtiyaç duyduğudur. Türkiye tektir ve birdir. Ve yeni ayrışmalar ve yeni nifak tohumları atmadan yeni hesaplaşmalara hiç girmeden demokrasinin evrensel değerleri ortamında bugün bizim gelecek nesillere borcumuz olduğu kadar beklentimizdir. Bu nedenle kişisel bir hesaplaşmaya girmiyorum, kimseden şikayetçi olmadığımı söyledim. Neyi yanlış yaptığımızı anlamaya ihtiyacımız var.

 

-Yeni anayasa sürecinde bütün bunları gözönünde bulundurup birbirimizi anlayarak düzenlemeliyiz. Demokrasinin olmazsa olmazının milletin iradesi olduğunu görmeliyiz. (haberabone.com)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.