Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çin, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sonlandırmasına tepkili

Çin, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sonlandırmasına tepkili

Moskova ile birlikte Suriye yönetimine desteğiyle ön plana çıkan Pekin yönetimi, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sona erdirme kararına sert tepki verdi. Aynı tepkiyi Moskova da göstermiş ve bu tutumun Suriye’de kanlı savaşın...

  • Ege Postası
  • 30.05.2013 - 14:08
Moskova ile birlikte Suriye yönetimine desteğiyle ön plana çıkan Pekin yönetimi, AB’nin Suriyeli muhaliflere silah ambargosunu sona erdirme kararına sert tepki verdi. Aynı tepkiyi Moskova da göstermiş ve bu tutumun Suriye’de kanlı savaşın devamına neden olacağı gerekçesiyle, ‘’istikrarı sağlamak için’’ Suriye yönetimine S-300 füze savunma sistemleri vereceğini açıklamıştı.

Çin’in Ortadoğu özel elçisi Wu Sike, Çin’in AB’nin söz konusu kararını reddettiğini söyledi. Ziyaret için Ürdün'de bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Wu, Çin’in, Suriye’deki bütün taraflara silah sağlanmasına karşı olduğunu, güç kullanımının Suriye sorununu daha da kötüleştireceğini ve Suriye halkının acılarını arttıracağını ifade etti.

Wu, ülkesinin, Suriye hükümeti yada muhaliflere silah temin edilmesine karşı olduğunu vurgulayarak, Suriye’ye dış müdahaleye de karşı çıktıklarını söyledi. Çin’in Suriye’deki rejim yönetimi ve muhaliflerle temas halinde olduğunu kaydeden Wu, en iyi çözüm yolunun diyalog olduğunun altını çizdi.

Suriyeli mültecilerle ilgili bir soruyu cevaplandıran özel elçi Wu, Ürdün ve çevre ülkelerdeki Suriyeli mültecilere yardım sağlamaya devam edeceklerini, Ürdün’ün söz konusu mültecilere kucak açmasını takdirle değerlendirdiklerini de belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.