Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çin’de 1 Mayıs böyle geçti

Çin’de 1 Mayıs böyle geçti

Çin’de halk, 1 Mayıs’ı tatil havasında geçirdi.Halk hafta sonu da çalışarak, hafta sonu tatilini bir günlük 1 Mayıs resmi tatiliyle birleştirdi ve üç günlük tatilin keyfini çıkardı. Çinliler, bu güzel tatil fırsatını tarihi ve...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 16:20
Çin’de halk, 1 Mayıs’ı tatil havasında geçirdi.

Halk hafta sonu da çalışarak, hafta sonu tatilini bir günlük 1 Mayıs resmi tatiliyle birleştirdi ve üç günlük tatilin keyfini çıkardı. Çinliler, bu güzel tatil fırsatını tarihi ve turistik, parklar, eğlence yerleri ve piknik alanlarına giderek değerlendirdi.

Çinli liderler de halka kutlama mesajı göndererek, 1 Mayıs’ı kutladı. Ülke genelinde 1 Mayıs’ta önceki yıllarda olduğu gibi herhangi bir miting, gösteri ve şiddet olayı yaşanmadı.

ÇİN, BAYRAMDA GİŞELERDEN ÜCRETSİZ GEÇİŞİ TÜRKİYE’DEN ÖRNEK ALDI

1 Mayıs bayramı bugün sona ererken, yetkililer, halktan dönüş yolunda dikkatli olmalarını istedi. Öte yandan Çin’de otoyollar bu bayramda da ücretsiz oldu. Çin’in, bayramlarda otoyol gişelerinden ücretsiz geçiş uygulamasını Türkiye’den örnek aldığı belirtiliyor. Türkiye’ye giden Çinli politika profesörü ve Ortadoğu uzmanı Tang Shizeng, Türkiye’deki uygulamayı görünce bunun Çin’de de uygulanması yönünde teklif sundu. Bu teklifin kabul görmesi üzerine Çin’deki otoyollarda gişelerden bayramlarda ücretsiz geçiş uygulaması bu yıl Çin’in en büyük geleneksel bayramı olan Bahar Bayramı’nda (Chunjie) başlamış oldu.

Çin’de halk, bu uygulamadan oldukça memnun. Çinli yetkililer, söz konusu uygulamadan dolayı halkın otomobilleriyle daha çok tarihi, turistik ve eğlence yerlerine gittiğini belirtiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.