Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray: 'Davutoğlu şantajın anlamını bilmiyor'

Çıray: 'Davutoğlu şantajın anlamını bilmiyor'

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Dr. Aytun Çıray Başbakan Davutoğlu’nun “Kılıçdaroğlu şantaj siyasetine başladı” demesine Bergama’dan sert tepki gösterdi. CHP'li vekil Çıray'dan

  • Ege Postası
  • 19.10.2015 - 10:45
Çıray Bergamalılara 1 Kasıma sadece 14 gün kaldığını ve Türkiye'nin yaşayacağı büyük sarsıntılarla dolu ters yüz olma sürecinin alametlerinin ufukta iyiden iyiye belirlemeye başladığını anlattı. Çıray sözlerine şöyle devam etti:

DAVUTOĞLU GEOMETRİ BİLMEDİĞİ GİBİ ŞANTAJIN ANLAMINI DA BİLMİYOR
“Bu tarihsel süreç yaklaşırken, Davutoğlu'nun geometri bilmediği gibi kelimeleri de yerli yerinde kullanamadığı ortaya çıktı. Kemal beyi şantaj yapmakla suçlamış. Şüphesiz çok ciddiye alınacak bir itham değil. ‘IŞİD'ten 360 derece farklıyız’ gafından sonra neredeyse hiç değil. Ama bu sözün ardındaki kötü niyet de çok açık: Kendisinin koalisyon sürecinin gerçeklerini çarpıtmasına karşı yapılmış bir uyarıyı şantaj olarak yorumlaması politik gerçeklikle bağlantılarını tamamen koparmış olduğunu gösteriyor. Ama daha kötüsü insanları buna inandırabileceğini sanması. İşte bu sanı kötü niyetin işaretidir. Ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu acab? Şantaj kelimesinin anlamı için hiç sözlüğe baktı mı diye merak ediyorum. Ortada bir şantaj varsa, en kralıyla millete yapılmış olan şantajdır. 1 Kasım tekrar seçiminde milletimizin nasıl oy vermesi gerektiği konusunda AKP’lilerin zikrettikleri bütün gerekçeler kusursuz bir şantaj girişimidir. ‘400 milletvekili verseydin terör olmazdı’ demek şantajın daniskasıdır. Mecliste konuşurken bana ‘Koalisyonu kurmadınız ondan terör azdı’ diyen milletvekili de şantaj yapmaya çalışıyordu. O zaman ben de ona ‘Koalisyon tutanaklarını açıklayalım mı'’ diye sormuştum da yerine oturup kalmıştı.”

AKP İKTİDARININ GEÇMİŞİ ŞANTAJ LEKELERİ İLE DOLUDUR

Bizim yaptığımız şey şantaj falan değil, şantaj teşebbüsünü ortaya koymaya çalışmaktır diyen Çıray,“Siyasi süreçlerin aydınlıkta yapılmasını, şeffaflaşmasını isteyenler hiç bir şekilde şantajcılıkla itham edilemezler. Aksine onların yaptıkları şey şantaj politikalarının sürekliliğini garanti etmektir.  

AKP'nin geçmişi şantaj lekeleriyle doludur. AKP iktidarında kasetlerle ve diğer karanlık yollarla siyasi aktörlerin mahremiyetlerine saldırıldığını unutmadık. Daha fenası bu yöntemlerle komplo kurulan siyasilerin partilerinin ve ait oldukları  geleneğin çökertilmek istendiğine hiç şahit olduk.

Şantaj  Sayın Kılıçdaroğlu’na ve bize yapılabilecek en gerçekdışı ve kötü niyetli suçlamadır. Amaç gerçeklerin karartılmasıdır, yayın yasakları ve sansür dahil bu yöndeki politikalarınızı devam ettirmektir. 

Gerçeklerin tahrif edilmesine asla müsaade edemeyiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.