Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan Başbakan'a çarpıcı soru

Çıray'dan Başbakan'a çarpıcı soru

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray yaptığı yazılı basın açıklamasında; Düzenlenen yeni yönetmeliklerle Kamu kurumlarında bazı değişikliklere gidilerek “T.C.” ibareleri kaldırılmaya başlandığını söyledi.

  • Ege Postası
  • 07.04.2013 - 14:15
Çıray, yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Eski yönetmeliğinde, tabelalarda “T.C.” ibaresinin bulunacağı ve en üste yazılacağı belirtilirken, yeni Kurum Tanıtım Yönetmeliği’nde “T.C.” ibaresinin yazılmayacağı, sadece logonun içinde yer alacağına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı’nın logosundan da T.C.’nin kaldırılmasından sonra Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı, Sağlık Evi, Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Halk Sağlığı Laboratuarı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü gibi kurumların tabelaları ile ilgili düzenlemeler yapılarak T.C ibaresinin kaldırılmasını kabullenemediklerini belirtti.

Asıl rahatsızlık veren şey “Cumhuriyet” sözcüğü mü…


Diğer yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun, Uşak’ta gerçekleştireceği bir dizi açılış için hazırlanan afişlerden de Atatürk isminin çıkarılmasının üzüntü verici olduğunu sözlerine ekledi. Çıray, Başbakanın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “T.C.” ibarelerinin kaldırılmasının amacını, yasal dayanağını ve asıl rahatsızlık veren şeyin “cumhuriyet” sözcüğü mü olduğunu sordu.

“T.C.”nin kaldırılması yeni Anayasanın ön hazırlıklarını mı'

İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Başbakan’a bu uygulamayı durdurmayı düşünüp düşünmediklerini, “T.C.” ibaresini kaldırmak için daha kaç tabela değiştireceklerini, değiştirilecek bu tabelalar için devletin ve milletin cebinden kaç para harcayacaklarını sordu. Çıray soru önergesinde, “T.C.”nin her yerden kaldırılması Türk, Türkiye ve Atatürk adlarının tasfiye edilmesini tasavvur ettiğiniz yeni Anayasanızın ön hazırlıklarını mı oluşturmaktadı? Dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.