Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan isyan dolu açıklama

Çıray'dan isyan dolu açıklama

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ateş püskürdü

  • Ege Postası
  • 18.07.2013 - 12:11
Recep Tayyip Erdoğan Türk Milletinin belki de gelmiş geçmiş en büyük varoluşsal hasmıdır. Bunu söylerken abartmıyorum, tam aksine isyan içindeyim ve doğup büyüdüğüm İzmir’de şekillenen vicdanımın isyanını sizinle paylaşmak istedim.

Başbakan geçen gün iftar yemeğinde çok ağır bir manevi cürüm işledi. Şehit ailelerine, Türk Milleti için şehit olan evlatlarımızı adeta trafik kazasında ölmüş gibi farz etmemiz gerektiğini söyledi. Onlar için Allah tarafından takdir edilmiş ömür bu kadarmış, şehit olmasalardı belki de trafik kazasında öleceklerdi demeye getirdi. Daha kötüsü Türk Milleti ve Türkiye’nin varlığı yolunda savaşan, şahadet mertebesine bunun için erişen evlatlarımızı ruhani statüsünü trafik kazalarında kaybettiğimiz evlatlarımızla eşitledi. Bu RTE’nin onların şehitlik statüsünü zımnen reddettiği, onları bir bakıma gerçek anlamda ‘şehit’ saymadığı anlamına gelmektedir. Dolayısıyla şehit aileleri üzerinden doğrudan doğruya Türk Milletine yapılmış bir hakaret ve saldırıdır.

“Şehitliği Hak’la sıradan bir kavuşmaya indirgeyen Başbakan küfre düşmüştür”

Örneğin; bölücü PKK ile mücadelede en çok şehit vermiş İzmirliler üzerlerine titredikleri evlatlarını, bu genç fidanları İzmir’i Kurtuluşumuzun sembolü yapan ruhla asker ocağına uğurladılar. Onlarınki bir hastalık, bir kaza veya herhangi bir nedenle vuku bulmuş Emri Hak değildi. Hak’la sıradan bir kavuşma değildi. Bu evlatlarımızın şehit olarak Hakka kavuştuklarını belirtmek asla siyasi bir istismar olarak görülemez. Asıl bunun siyasi istismar olduğunu iddia etmek siyasi istismardır. Siyasi istismardan öte onların hayatlarını vatan ve millet uğruna feda ederek kazandıkları ve analarının ak sütü kadar helal manevi imtiyazlarını inkar etmektir. Bu yönüyle de Türk Milletinin vicdanını yaralayan bir hakarettir. Başbakan İslam dini açısından da küfre düşmüştür.

“Şehitlerini ‘kelle’ diyen Başbakan’ı en iyi İzmirliler tanıdı”

Erdoğan’ın en iyi İzmirliler tanıdı. Ona hak ettiği notu İzmirliler her seçimde verdi. Kendi vatandaşına ‘askerlik yan gelip yatma yeri değildir’ diye seslenen bir ruhun tıynetini en iyi İzmirliler teşhis ettiler. Şehitlerimize ‘kelle’ diyebilen bir adamın varacağı noktayı en iyi İzmirliler tahmin ettiler. İşte o adam bugün şehitlerimizi hem de şehit ailelerinin gözlerinin içine baka baka trafik kazalarında kaybettiğimiz evlatlarımızla eşitleme cüretini gösterebildi. Aklınca siyasi rakiplerini karalamaya çalışırken karanlık ideolojisinin iç yüzünü bir kere daha ele verdi.

İzmir, yüksek insani değerleri ve medeni vicdanı temsil eden karakteriyle bu kibre zamanı geldiğinde hep olduğu gibi hak ettiği demokratik cezayı kesecek. Bunu şimdiden görmek beni bir İzmirli olarak hem gururlandırıyor, hem de şehitlerimiz adına teselli ediyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.