Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çocuklar, 'Sokaklar bizimdir' diyerek yürüdü

Çocuklar, 'Sokaklar bizimdir' diyerek yürüdü

Bursa’da, yüzlerce çocuk, 'Sokaklar bizimdir' sloganları atarak yürüdü. Sokaklarda oynayamadıklarını belirten çocuklar, internet oyunları ve ebeveynlerin izin vermemesi sebebiyle sokakta oynayamamaktan şikayetçi oldu.Bursa Büyükşehir...

  • Ege Postası
  • 03.06.2013 - 13:37
Bursa’da, yüzlerce çocuk, 'Sokaklar bizimdir' sloganları atarak yürüdü. Sokaklarda oynayamadıklarını belirten çocuklar, internet oyunları ve ebeveynlerin izin vermemesi sebebiyle sokakta oynayamamaktan şikayetçi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin UNESCO’nun somut olmayan kültürel mirasın korunmasına yönelik çalışmaları kapsamında düzenlediği 7. Bursa Sokak Oyunları Şenliği kortej yürüyüşü Saltanat Kapı’ndan başladı. Yüzlerce çocuk, 'Sokaklar bizimdir' şeklinde slogan atarak yürüdü. Gelişen teknolojiyle birlikte internet oyunları sebebiyle sokakta oynayamadıklarını belirten çocuklar, "Sokaklarda oynamak, istiyoruz, internet oyunları olduğu için sokakta oynayamıyoruz. Sokakta bizi oynatmıyorlar, sokaklara ineceğiz, sokakta oyun oynayacağız. Anne ve balalarımız da sokakta oynamamıza izin vermiyorlar." diye konuştu.

Sokak Oyunları Şenliği kapsamında öğrenciler 'samıdık, beştaş, çuval yarışı, yakan top ve körebe' gibi unutulmaya yüz tutmuş oyunları oynayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.