Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çözüm süreciyle ilgili Meclis komisyonu çalışmalarına aşiretlerle başladı

Çözüm süreciyle ilgili Meclis komisyonu çalışmalarına aşiretlerle başladı

Toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Meclis araştırması komisyonu üyeleri çalışmalarına başladı. Komisyon üyesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Badıllı...

  • Ege Postası
  • 21.04.2013 - 10:44
Toplumsal barış yollarının araştırılması ve çözüm sürecinin değerlendirilmesi amacıyla kurulan Meclis araştırması komisyonu üyeleri çalışmalarına başladı. Komisyon üyesi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkerim Gök, Badıllı aşireti önde gelenleri ve çevre köy muhtarları ile bir araya geldi. Aşiret reislerine çözüm sürecini anlatan Gök destek istedi.

Merkeze bağlı Külaflı köyünde Badıllı aşireti reisi Sait Badıllı’nın evinde aşiret önderleri ve muhtarlarla bir araya gelen Gök, sürecin çok hassas olduğunu belirterek, dikkatli olmaya ve kimseyi incitmemeye özen gösterdiklerini ifade etti. 'İnce sür, derin sür öküzleri incitme' (Hur bajo, kur bajo gah meşine) şeklindeki Kürtçe bir atasözü ile sürecin hassasiyetini anlatmaya çalışan Gök, “Ben de diyorum ki süreç ince, uzun ve hassas işlenecek, ama asla ve asla toplumda var olan dengeleri de gözeterek, yormadan, üzmeden yürütülecek.” ifadesini kullandı. Kentin gündeminde çözüm süreci olduğunu anımsatan Gök, cumartesi geceleri sadece Şanlıurfa’da aynı zaman diliminde sıra gecesinde yaklaşık 5 bin kişi bulunduğunu ve herkesin bu konuyu tartıştığını dile getirdi.

“BEDEL ÖDEYENLER BARIŞ İSTİYOR, ÖDEMEYENLER DE KARŞI ÇIKIYOR”

Komisyon üyesi Abdulkerim Gök, çözüm sürecinin bedel ödeyenler tarafından desteklendiğini, bedel ödemeyenler tarafından da baltalandığını ileri sürdü. Milletvekili Gök, “Bu süreç bizi bir yerlere doğru götürdü. Bunun bedelini ödeyenler ve karşısında her türlü maddi ve manevi canlarını ödeyenler artık bu sürecin kardeşlik havası içerisinde geçmesini istiyor. Bedelini ödeyenler bunu çok iyi biliyor. Bedel ödemeyenler bir şekilde konuşuyor. Çünkü onlar suiistimal ettiler, bu kaostan nemalandılar. Yani kardeş kavgası devam ettikçe onların işine geldi. Onun üzerinden siyasi rant elde ettiler.” şeklinde konuştu.

Sürecin kısa süreli bir süreç olmadığını vurgulayan Gök, 2003 yılından itibaren yaşanan değişim ve dönüşümlerin sürecin parçası olduğunu anlattı. Gök süreci şunları söyledi: “Bu sürecin adı bölgesel bir süreç değildir. Etnik bir süreç değil, bu sürecin adı topyekûn devletimizin sorunudur. Sıkıntısı ve sorunuydu. Onun için biz adına milli birlik ve kardeşlik dedik başka bir isim asla kullanmak istemiyoruz.”

Hükümet olarak kimseyi ötekileştirmediklerini dile getiren Gök, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdiklerini söyledi.
Çözüm süreciyle bölgede güzel bir atmosferin yeşerdiğini aktaran Gök, çözüm süreciyle bölge insanının tam güvenini kazandığını ifade etti. Gök bu süreçte çok etkilendiği bir ziyareti şu şekilde anlattı: "Değerli bir büyüğüm bir ziyaretinde 'Çözümü siz, Sayın Başbakan yapacak ve biz o zaman, canımızı malımızı ve evlatlarımızı teslim edeceğiz' demişti. Ancak beni etkileyen sözü 'Biz artık size sonsuz bir şekilde inandığımız için getirip namusumuzu size teslim edeceğiz' olmuştu. Anadolu insanının 'size namusumuzu teslim ederiz' dediği nokta, artık size olan güvenimiz tamdır, sözün bittiği yerdir anlamındadır."

Badıllı Aşiret Reisi Sait Badıllı ise aşiret olarak süreci tüm gücüyle desteklediklerini ifade etti. Badıllı, canıyla malıyla sürecin yanında yer aldıklarının altını çizdi. Milletvekili Gök’ün aşiretlerle buluşmasına ildeki çeşitli TSK’lar da destek verdi. Destek amacıyla Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, “Kavga, ayrılık azap getirir. Birlik beraberlik rahmet getirir. geçmişten gelen bazı ayak oyunları ile buralara kadar geldik.” şeklinde konuştu.

Köy odasında çok sayıda çevre köy muhtarının da katıldığı programda konuşmaların ardından yoğrulan çiğköfte misafirlere ikram edildi. İkramın ardından karşılıklı konuşmalarla program devam etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.