Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çukurca'da hava harekatı

Çukurca'da hava harekatı

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarıyla Hakkari Çukurca kırsalındaki Güven Dağı bölgesine düzenlenen hava harekatında, bölgede tespit edilen doçka silah mevzii imha edilerek, silah mevzii yanındaki 1 PKK terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

  • Ege Postası
  • 09.10.2016 - 14:14

Bugün 11.42-12.02 saatleri arasında düzenlenen hava harekatının ardından görevini başarıyla gerçekleştiren savaş uçaklarının emniyetle üslerine döndüğü belirtildi.

Çukurca'da 8 terörist öldürüldü

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda dün 8 terörist etkisiz hale getirildi. Daha önce mağaraya gömülen 4 teröristin cesedi de bulundu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyon sürüyor.

Buna göre dün Çukurca'da 8 terörist etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü üyelerinin daha önce mağaraya gömdüğü 4 teröristin de cesedi bulundu. 
Güvenlik güçleri, operasyonda iki roketatar, iki Biksi ağır makineli tüfek ile silaha ait iki bin fişek, bir Dragunov keskin nişancı tüfeği, üç kalaşnikof piyade tüfeği ile bin 210 fişek, 350 Doçka uçaksavar mühimmatı ve 29 adet el bombası ele geçirdi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesindeki arazi taramasında ise bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan sığınakta çok sayıda muhtelif gıda, temizlik ve mutfak malzemesi ele geçirildi.

Büyük operasyon

Hakkari Çukurca'da devam eden operasyonda 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Çukurca'da devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş operasyonu sürüyor.

Operasyon kapsamında gerçekleştirilen arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında, Çukurca Zengil Tepe ve Çilekli Tepe'de iki teröristin cesedi bulundu.

Çilekli Tepe'de 3 terörist mezarı tespit edildi. Zengil Tepe ile Gerki Tepe bölgelerinde ise üç Doçka silahı ele geçirildi.

Operasyonda toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi, çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı yapımından kullanılan malzeme ele geçirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.