Dolar 32,5504
%-0.29
Euro 35,0335
%-0.16
Altın 2.434,360
%-0.55
Bist-100 10.446,00
%1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provoktörlere sakın prim vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Provoktörlere sakın prim vermeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya’da; “Son tespitlerimize göre, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ülke genelinde 19 bin 388’e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711’e ulaştı” dedi. Erdoğan ayrıca, “Sosyal medya platformları vasıtasıyla, yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin. Milletimizin acısı üzerinden ister ticari ister siyasi, ister başka amaçla istismar peşinde koşanların hepsini de maşeri vicdan kaydediyor” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 10.02.2023 - 17:29
  • Güncelleme: 11.02.2023 - 01:21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremden etkilenen Malatya’ya gitti. Erdoğan burada şu açıklamayı yaptı:

“HAYATINI KAYBEDEN VATANDAŞLARIMIZIN SAYISI ÜLKE GENELİNDE 19 BİN 388’E ULAŞTI”

“Son tespitlerimize göre, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı ülke genelinde 19 bin 388’e, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711’e ulaştı. Ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine gelen sivil toplum kuruluşlarımız ve gönüllülerimiz sahada aktif olarak çalışmaya devam ediyorlar. Ordumuz, polisimiz, jandarmamız, gerek güvenlikle ilgili bir zafiyet olmaması gerekse yardım faaliyetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için olağanüstü gayret sarf ediyorlar. Şu an 10 ilimizde, yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor. AFAD ve diğer kurumlarımız, depremzedelerimizin barınma ihtiyaçlarının süratle karşılanması için çadır, konteynır, prefabrik yapıların kurulumunu gerçekleştiriyor. Kurumlarımız ve hayırseverler, seyyar mutfak ve aşevleri aracılığıyla depremzedeler için yardım ekiplerimize sıcak yemek sağlıyor. Kendi yerlerinde, kendi imkânlarıyla günlük 20 bin kişilik, 50 bin kişilik, 100 bin kişilik sıcak yemek hazırlayıp, ekmek yapıp şehirlerine ve çevredeki yerlere dağıtan kişiler, kurumlar, sivil inisiyatifler olduğunu biliyoruz.

“EV SAHİBİ OLANLAR İÇİN AYLIK 5 BİN LİRA, KİRACI OLANLAR İÇİN AYLIK 2 BİN LİRA KİRA YARDIMI YAPACAĞIZ”

AFAD acil yardım ödeneğinden oturduğu binalar yıkılmış, ağır veya orta hasar görmüş vatandaşlarımıza hane başına 15 bin lira taşınma yardımı yapmaya başlıyoruz. Yine bu hanelerdeki vatandaşlarımızdan, konteynır kentler dışında barınacaklara ev sahibi olanlar için aylık 5 bin lira, kiracı olanlar için aylık 2 bin lira kira yardımı yapacağız. AFAD’ın yardım kampanyasına Meclisimizden iş dünyamıza kadar geniş bir katılım olduğunu biliyoruz. Uluslararası camiadan da hem üzüntü beyanları hem yardım teklifleri almaya devam ediyoruz. Amacımız en kısa sürede acıları dindirmek ve insanımızın mağduriyetini gidermektir.

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımdan, devletine güvenmelerini istiyoruz. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir.

“SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI VASITASIYLA, YALAN YANLIŞ HABERLERLE SİZLERİ GALEYANA GETİRMEK İSTEYEN PROVOKATÖRLERE KESİNLİKLE PRİM VERMEYİN”

Özellikle, sosyal medya platformları vasıtasıyla, yalan yanlış haberlerle sizleri galeyana getirmek isteyen provokatörlere kesinlikle prim vermeyin. Milletimizin acısı üzerinden ister ticari ister siyasi, ister başka amaçla istismar peşinde koşanların hepsini de maşeri vicdan kaydediyor. İşte olağanüstü hâl (OHAL) yasasını çıkardık mı, çıkardık. Niye çıkardık? Bunu istismar etmesinler diye. Bazı yerlerde soygunlar oldu. Marketler soyuldu. Düşünün, bu millet harama hiçbir zaman tevessül etmez. O marketlerin sahibine müracaat etseler, onlar zaten marketlerinde ne var ne yok hepsini seferber eder.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.