Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Gül, Portekiz’e gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrunnisa Gül eşliğinde Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine 5-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında Portekiz’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu ziyaretin,...

  • Ege Postası
  • 26.04.2013 - 13:08
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hayrunnisa Gül eşliğinde Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine 5-8 Mayıs 2013 tarihleri arasında Portekiz’i ziyaret edecek. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, sözkonusu ziyaretin, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Silva’nın 11-15 Mayıs 2009 tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaretin iadesi niteliğinde olduğu ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaret programı çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile biraraya geleceği, Portekiz Cumhuriyeti Parlamentosu’nu ziyaret edip Meclis Başkanı Maria da Assunçao Esteves ile görüşeceği ve Başbakan Passos Coelho’nun onuruna vereceği öğle yemeğine katılacağı belirtildi. Gül ayrıca, Lizbon Belediyesi’ne de ziyaret edecek.

İLİŞKİLER DERİNLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lizbon’daki görüşmelerinde; ikili ilişkiler ve işbirliğinin yanı sıra, AB’ye üyelik sürecimiz ile güncel ve bölgesel uluslararası meseleler, ayrıca Akdeniz bölgesinde ve uluslararası örgütlerde işbirliği konularını ele alınacağı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Portekiz Cumhurbaşkanı Cavaco Silva ile birlikte Türk-Portekiz İş Forumu’nun kapanış oturumunda katılımcılara hitap edecek. Ardından Portekizli işadamlarıyla öğle yemeğinde bir araya geleceklerdir.
Portekiz’deki temasları kapsamında UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Sintra şehrini de ziyaret edecek olan Gül’ün ziyaretinin, Akdeniz’in iki ucundaki dost ve müttefik ülkelerimiz arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilip derinleştirilmesi yönünde mevcut olan karşılıklı iradenin en üst düzeyde teyit edilmesine vesile olacağı vurgulandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.