Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Gül: Var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini görüyoruz

Cumhurbaşkanı Gül: Var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini görüyoruz

Muş, Kenan Evren'in 1984 yılındaki ziyaretinin ardından ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nı ağırlıyor. 29 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı gören Muş halkı, Abdullah Gül’ü sevinç gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, saat 11.30'ta...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 14:29
Muş, Kenan Evren'in 1984 yılındaki ziyaretinin ardından ilk kez bir Cumhurbaşkanı'nı ağırlıyor. 29 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı gören Muş halkı, Abdullah Gül’ü sevinç gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, saat 11.30'ta Muş Havalimanı'na uçakla geldi. Cumhurbaşkanı Gül'ü, Vali Ali Çınar, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile daire müdürleri karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, halkı selamladıktan sonra Muş Valiliği’ne geçti. Burada Vali Çınar ile görüşen Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Türkiye’de yaşanan güzel şeylerin sokaklara yansımaya başladığını belirten Gül, “Türkiye'de gerçekten güzel şeyleri hep beraber yaşıyoruz. Türkiye'de var olan kardeşliğin çok daha güçlendiğini, kardeşlik rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini, Türkiye'de barışın, huzurun adeta özlendiğini ve bunun için çok büyük bir arzunun artık çok açık sokaklara yansıdığını görüyoruz" dedi.

VAR OLAN KARDEŞLİĞİMİZ DAHA DA GÜÇLENECEK

Türkiye'nin gelişmiş ülkelerdeki gibi demokrasi ve hukuk standartlarını daha da geliştirdiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Gül, “Ayrıca şüphesiz ki bu kadar inançları bir olan, yüzyıllardır beraber yaşamış bir milletin vicdanlarına ters gelen davranış ve uygulamalar varsa, bunların da düzeltilmesi hepimizin görevidir. Dolayısıyla kendi irademiz, kendi arzumuzla, hep beraber bunları düzeltmek standartlarımızı yükseltmek bize onur verir. Bu sürece rastlamış olan bu ziyaretimin ben de ayrıca vatandaşlarımız arasında zaten var olan kardeşliğin daha da güçlenmesine vesile olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

FAZIL SAY SORUSUNA CEVAP VERMEDİ

Gül, gazetecilerin, Fazıl Say'ın ceza almasıyla ilgili sorusu üzerine, "Daha önemli bir meseleyi konuşuyoruz, onları gölgelemeyelim. Daha bir araya geleceğiz, diğer sorularınızı da başka ortamlarda cevaplamaya çalışırım" diye cevap verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.