Dolar 34,0776
%0.18
Euro 38,0611
%0.01
Altın 2.834,910
%0.2
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanlığı enflasyon hedefini açıkladı, rakamlar şaşırttı!

Cumhurbaşkanlığı enflasyon hedefini açıkladı, rakamlar şaşırttı!

Enflasyonda hızlı düşüş ve büyümede istikrarlı ilerleyiş! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yıl sonu için çarpıcı rakamlar verdi.

  • Ege Postası
  • 12.09.2024 - 09:49

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) Geleneksel Büyükelçilikler Resepsiyonu'nda konuştu. Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın (OVP) yatırım ortamını güçlendirdiğini vurguladı. 5 Eylül’de açıklanan OVP’nin geçen yılki programın devamı niteliğinde olduğunu söyledi.

ENFLASYON TEK HANEYE İNECEK

Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonu düşürmek olduğunu belirtti. Enflasyonun düşmesiyle daha istikrarlı bir ekonomik ortamın oluşacağını ifade etti. Bu istikrarın, yatırımları artırıp büyümeyi destekleyeceğini vurguladı.

GEÇİŞ DÖNEMİ TAMAMLANDI

Yılmaz, enflasyonda geçiş döneminin haziran ayında tamamlandığını belirtti. Dezenflasyon sürecine girildiğini, enflasyonda yüzde 23,5’lik bir düşüş yaşandığını açıkladı. Yıl sonunda enflasyonun yüzde 41,5 olmasının beklendiğini kaydetti. Gelecek yıl ise hedeflerinin enflasyonu yüzde 20’nin altına indirmek olduğunu söyledi.

BÜYÜME VE ENFLASYON

Enflasyon düşürülürken büyümenin de sürdürüleceğini belirten Yılmaz, TÜİK verilerine göre Türkiye'nin bu yılın ilk yarısında yüzde 3,8 büyüdüğünü ifade etti. Büyümenin istikrarla devam edeceğini ekledi.

CARİ AÇIKTA OLUMLU GELİŞMELER

Yılmaz, cari açıkta önemli bir iyileşme olduğunu belirtti. Geçen yıl 60 milyar dolar olan cari açığın bu yıl sonunda 45 milyar dolara düştüğünü ifade etti. Cari açığın milli gelire oranının yıl sonunda yüzde 1,7 olacağını tahmin ettiklerini açıkladı.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ ARTTI

Yılmaz, bütçe ve cari açıkta görülen iyileşmelerin Merkez Bankası rezervlerine olumlu yansıdığını söyledi. Geçen yıl 98,5 milyar dolara gerileyen rezervlerin 150 milyar dolar seviyesine çıktığını belirtti.

GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLENMELİ

Yılmaz, Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki Gümrük Birliği’nin güncellenmesi gerektiğini vurguladı. Bu güncellemenin her iki taraf için de faydalı olacağını belirtti. Avrupa Birliği’nin rekabet gücünü artıracağını, Türkiye için de yeni fırsatlar yaratacağını söyledi.

DOĞRUDAN YATIRIM STRATEJİSİ

Türkiye'nin gelecek dönemde daha fazla doğrudan yabancı yatırım çekmeyi hedeflediğini belirten Yılmaz, Uluslararası Doğrudan Yatırım Stratejisi kapsamında dünya genelindeki uluslararası sermayenin yüzde 1,5’ini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu hedefin, Türkiye'nin ekonomik büyümesine katkı sağlayacağını ekledi.

Meta Açıklama: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ASO Resepsiyonu'nda yaptığı konuşmada OVP’nin yatırım ortamını güçlendirdiğini ve enflasyonu düşürmenin temel hedef olduğunu vurguladı. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.