Dolar 34,5324
%-0.03
Euro 36,1976
%0.53
Altın 3.019,740
%0.48
Bist-100 9.550,00
%1.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhuriyet Savcısı Murat Gök ölü bulundu

Cumhuriyet Savcısı Murat Gök ölü bulundu

SAMSUN’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, kaldığı Adliye Lojmanları’ndaki evinde ölü bulundu. Bir süredir karaciğer yetmezliğinde tedavi gören Murat Gök, görev yaptığı İzmir’de özel yetkiyle çok sayıda operasyona imza atmıştı. 2009 yılından bu yana da Samsun’da görev yapıyordu.

  • Ege Postası
  • 12.04.2013 - 18:07
İZMİR-  İki yıl boyunca Özel Yetkiyle görev yaptığı İzmir Adliyesi’nde, belediyeler de dahil, kamu kurumlarındaki suç örgütlerine yönelik operasyonlarla adını duyuran ve ’Süper Savcı’ lakabıyla anılan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca özel yetkileri alınarak düz savcı olarak 2009 yılında Samsun’a atandı. Samsun’da Cumhuriyet Başsavcılığı’nda zaman aşımı incelemesine bakarak görev yapan ve özel koruma ile gezen Murat Gök, bir süredir karaciğer ve böbrek yetmezliği, bel fıtığı ve psikolojik tedavi görüyordu.

Bir süre Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Murat Gök, bugün İlkadım İlçesi Adalet Mahallesi’ndeki Adliye Lojmanları’ndaki evinde ölü bulundu. Adliyeden kendisini ziyarete giden çalışma arkadaşlarının kapıyı çalması üzerine açan olmayınca çilingir yardımı ile eve girdiklerinde, Gök’ün cansız bedeni ile karşılaştı. Eşinden boşanan ve 1 çocuğu olan savcı Murat Gök’ün ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ

İzmir'de çeşitli operasyonlarla ismini duyuran özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün içinde bulunduğu ve Koruma Şube Müdürlüğünde görevli Ahmet Sarıçiçek'in kullandığı otomobil ile Nuri Kavur yönetimindeki otomobil 3 Nisan 2009'da Narlıdere ilçesi otoban gişeleri yakınında çarpışmıştı. Savcı Gök, 20 günlük rapor almıştı.

Murat Gök'ün İzmir'de yaptığı bazı operasyonlar

* Barbaros Operasyonu: Kimsesiz çocukların barındığı Barbaros Çocuk Köyü’nde, küçük çocukların tecavüz ve tacize uğradıkları iddiası üzerine gerçekleştirilen operasyonda, içlerinde İzmir İl Sosyal Müdürü, Köyün müdürü, Sosyal Hizmetler uzmanınında bulunduğu 20’den fazla kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Barbaros Köyü’de kapatıldı.

* Parsel Operasyonu: Tapu Dairesine yerleştirilen gizli kameralar vasıtasıyla kurulan rüşvet çarkı göz önüne çıkarıldı.11 tapu memuru tutuklandı.

* Volta Operasyonu: Cezaevine uyuşturucu madde sokulduğu, mahkumlardan zorla para alındığı iddiasıyla başlatılan operasyon sonucunda gece yarısı yapılan bir operasyonla gözaltına alınan gardiyanlardan 6’sı tutuklandı.

* Örüncek Operasyonu: Terör örgütü bağlantılı bir çetenin Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki hazine arazilerini yasa dışı mahkeme kararı çıkararak el koydukları tespit edilerek yapılan operasyonda, bir hakim, bir savcı, iki avukat ve bir noterin aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklandı.


KİTAP YAZACAKTI
‘Süper savcı' olarak anılan 38 yaşındaki Murat Gök kitap yazacağını söylemişti.
Detayı için tıklayınız
* Hortum Operasyonu: CHP’li olan Urla Belediyesi’nde ihalelere fesat karıştırdıkları ileri sürülen kişilere karşı yapılan operasyonda gözaltına alınan zanlılardan, ilçe belediye başkanı, yardımcısı ve işadamlarından oluşan 7 kişi tutuklandı.

* Arı Kovanı Operasyonu: AK Partili Buca Belediyesi’ne yapılan operasyonda, çete oluşturmak, rüşvet almak ve vermek, ihaleye fesat karıştırmak suçlarından 55 kişi gözaltına alındı. Aralarında belediye başkanı ve meclis üyeleri, encümen üyeleri, belediye çalışanlarının bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

* Sarmaşık Operasyonu: CHP’li olan Güzelbahçe ve Değirmendere belediyelerindeki yolsuzluk iddiaları üzerine yapılan operasyonda, 121 kişi gözaltına alındı. İki belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyelerinin içlerinde bulunduğu 42 kişi tutuklandı.

* Şafak Operasyonu: AK Partili Kaynaklar Belediyesi’ne yapılan operasyonda, rüşvet aldıkları, ihaleye fesat karıştırdıkları, hazine arazilerine yasa dışı yollarla el konulması gibi eylemlerden ötürü, izmir vali yardımcısı, Buca Kaymakamı, jandarma komutanı, belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyeleri, valilik ve belediye çalışanlarından oluşan 54 kişi gözaltına alındı. 28 kişi nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

* Fare Kapanı Operasyonu: CHP'li Alaçatı belediyesine düzenlenen yolsuzluk operasyonu sonucu, belediye başkanı, meclis üyeleri, encümen üyeleri, vali yardımcısının da aralarında bulunduğu 61 kişi gözaltına alındı. 19 kişi tutuklandı. Yapılan incelemede yaklaşık 18 milyon dolar usülsüzlük belirlendi.

* Anafor Operasyonu: Ahmet Tekin Baykal, Abidin Bilgin ve Sami Hoştan liderliğindeki mafya örgütlenmesine yönelik özel harekat timleri, Skorsky helikopterlerle gerçekleştirilen 6 kademeli operasyonda, aralarında emniyet müdürü, emniyet amirleri, polis memurları, bazı belediye başkanları, vilayette görevli memurlar ve sanatçı İbrahim Tatlıses’inde bulunduğu 186 kişi gözaltına alındı.61 kişi tutuklandı. Örgütün yaptığı çok sayıda faili meçhul cinayetler aydınlatıldı.

* Okaliptüs Operasyonu: Özcan Deniz’in vurulması eylemi dahil, pek çok çok sayıda öldürme ve yaralama olayını gerçekleştiren çete çökertildi. Aralarında Çeçen Militan Yalçın Şahin’in de bulunduğu 18 kişi silahlar ve uyuşturucu maddelerle yakalanarak tutuklandı.

* Tırpan Operasyonu: CHP’li Çiğli Belediye başkanı ile üyesi olduğu partinin ilçe başkanının vurulması olayı ile ilgili olarak başlatılan operasyonlarda, belediye başkanı ve ilçe başkanının karşılıklı menfaat çatışması sonucunda karşılıklı olarak silahlı adamlar tutarak çete oluşturdukları ve birbirlerini vurdurdukları ortaya çıkarılarak 31 kişi tutuklandı.

* Yengeç Operasyonu: İzmir’de bulunan her iki özel yetkili ağır ceza mahkemesi başkanının da rüşvet karşılığı tutukluları tahliye ettikleri ve rüşvet vermeyenleri tahliye etmedikleri duyumları üzerine başlatılan iki aşamalı operasyonda, her iki ağır ceza mahkemesi başkanı, 21 avukat ve bürokratlarında bulunduğu 27 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rüşvetin ispatlanabilmesi için 40’a yakın sivil polis avukat cübbesiyle adliyede görevlendirildi. Bazıları cezaevlerine sokuldu. Avukat bürolarına ve kullandıkları otomobillerine dinleme cihazları ve gizli kameralar yerleştirildi. Avukatlar vasıtasıyla menfaat temin ettikleri 20 civarındaki hakim ve savcı hakkında idari soruşturma başlatıldı.

* Pranga Operasyonu: Tarım İl müdürlüğü görevlilerinin ihraç ve ithal edilecek gıda ürünlerine uygun olmadıkları halde rüşvet alarak onay verdikleri iddiaları üzerine yapılan operasyonda, 10 kişi tutuklandı. Memurların rüşvet aldıkları tuvalete yerleştirilen gizli kameralarla tespit edildi.

* Çelik Yelek Operasyonu: İzmir ve çevresindeki bar ve pavyonları haraca bağlayarak iki kişiyi öldürdükleri tespit edilen çete çökertilerek, 14 kişi tutuklandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.